Latest News

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Οι φώκιες βιάζουν βασιλικούς πιγκουίνους για να τεστάρουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις [βίντεο]

fokies-sex-pigouinoi-570

Μία ακραία σεξουαλική συμπεριφορά που έχουν οι αρσενικές φώκιες, καθώς βιάζουν πιγκουίνους με απώτερο σκοπό την κυριαρχία. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (Μιλάμε για άγριο σεξ!)


Την πρώτη φορά οι μελετητές αντίκρισαν μία αρσενική φώκια που προσπαθούσε επίμονα να κάνει σεξ με έναν αρσενικό βασιλικό πιγκουίνο σ' ένα απομονωμένο νησί της Ανταρκτικής . Η συμπεριφορά είχε καταγραφεί και είχε οριστεί σαν μεμονωμένη σεξουαλική διαταραχή, ενώ κάποιοι θεώρησαν πως ήταν απλά μια προσπάθεια επιβολής ενός μπερδεμένου από τις ορμόνες αρσενικού.Η σεξουαλική συνεύρεση ανάμεσα σε φώκια και πιγκουίνο είχε καταγραφεί για πρώτη φορά το 2006. Τότε οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό και δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν τον λόγο για το οποίο συνέβαινε. Μετά από πολυετή έρευνα κατάφεραν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα.
Η λανθάνουσα συμπεριφορά μεταξύ των δύο ειδών βρέθηκε στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας όταν ερευνητές σε πρόσφατη αποστολή, κατέγραψαν και πάλι πολλαπλά περιστατικά. Αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο πως η σεξουαλική επιβολή από τις φώκιες στους πιγκουίνους γίνεται με βίαιο τρόπο, κάτι που αναφέρεται και στην έκθεση με όνομα  «Multiple occurrences of king penguin (Aptenodytes patagonicus) sexual harassment by Antarctic fur seals».
Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Ζωής, Νίκο Ντε Μπρουν από το πανεπιστήμιο της Πρετόρια ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν περίμενε να αντικρίσει μετά το 2006 την συγκεκριμένη σεξουαλική συμπεριφορά και βρέθηκε προ εκπλήξεως στην τελευταία έρευνα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η «σεξουαλική επίθεση» δεν εντοπίστηκε σε ένα μόνο αρσενικό, αλλά σε αρκετά της ομάδας που ζει στο νησί.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι φώκιες άφηναν μετά από πέντε λεπτά τους πιγκουίνους να φύγουν ενώ υπήρξε και ένα περιστατικό όπου μετά την επίθεση η φώκια κατασπάραξε το ζώο. Σύμφωνα με το ΒΒC οι επιστήμονες είναι προβληματισμένοι με την συμπεριφορά των ζώων για την οποία μπορούν μόνο υποθέσεις να κάνουν. Οι περισσότεροι εκφράζουν την άποψη πως ίσως είναι ένας τρόπος εξάσκησης των σεξουαλικών τους επιδόσεων που βρίσκει μιμητές μεταξύ των νεαρών αρσενικών.