Latest News

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τα 4 θέματα του Αντώνη Καλογερόγιαννη

Τουρισμός, προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΠΑΝ και κυκλοφορικό. Αυτά είναι τα τέσσερα θέματα που έθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» Αντώνης Καλογερόγιαννης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...
της 10ης Νοεμβρίου 2014.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του σημείωσε τα εξής:

· Τουρισμός 

Πριν λίγες ημέρες, διοργανώθηκε στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο ΤΒΕΧ 2014, όπου συμμετείχαν 800 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες. Για το όλο εγχείρημα, εργάστηκε συστηματικά η εταιρεία ανάπτυξης και τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων. 

Κι ο Πειραιάς ; Η πόλη μας, η πόλη που έχει το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Μεσόγειο ; Απών για άλλη μια φορά ο Πειραιάς από τα τουριστικά δρώμενα , απών για άλλη μια φορά από τον κεντρικό τουριστικό σχεδιασμό της ελληνικής πολιτείας. Μήπως θα έπρεπε η νέα Δημοτική Αρχή να επενδύσει προς την κατεύθυνση αυτή , της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης ; Μήπως είναι καιρός, να δώσουμε την σημασία που πρέπει και στον τουρισμό και στη ναυτιλία , δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη της πόλης μας ;

· Προγράμματα ΕΣΠΑ


Μετά από δυο μήνες που έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή , θα θέλαμε να μάθουμε ποια κατάσταση επικρατεί στο τομέα εκμετάλλευσης προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Τι προγράμματα ίσχυαν και μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, τι εκμεταλλευτήκαμε τελικά , τι προγράμματα υπάρχουν ακόμα και τι μπορούμε να κερδίσουμε ( όσο είναι ακόμα καιρός ). Η αίσθηση μας είναι ότι , δυστυχώς, ελάχιστα αξιοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να «τρέξουμε» για να προλάβουμε. 

· ΟΠΑΝ 

Για μια ακόμα φορά, στον ΟΠΑΝ, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, και δίχως διαγωνισμό, δίνονται με απευθείας ανάθεση , πολλά χρήματα σε «γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρεία» η οποία και στο παρελθόν έχει αναλάβει με παρόμοιο τρόπο ( απευθείας ανάθεση για καλλιτεχνικούς λόγους ! ) αντίστοιχες εργασίες. Καλό θα είναι , η νέα διοίκηση του Ο.Π.Α.Ν. να σταματήσει την «τακτική» αυτή που παρέλαβε από τους προηγούμενους, να φροντίζει να διαχειρίζεται ορθά τα χρήματα του Πειραϊκού λαού. 

· Κυκλοφοριακό

Δυστυχώς, η κατάσταση στην πόλη μας , μετά τις μονοδρομήσεις , τα έργα του μετρό και του τραμ, και μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας , είναι τραγική , απελπιστική ως προς την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει. Οι Πειραιώτες δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση, οι καταστηματάρχες δεν αντέχουν άλλο μαρασμό , οι δημότες θέλουν μια πόλη φιλική και προς τον πεζό και προς τον οδηγό. Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση του Δημάρχου για διαπαραταξιακή επιτροπή που θα εξετάσει την κατάσταση κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί στην πόλη μας και θα προτείνει λύσεις.