Latest News

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ :Ο Λοβέρδος ψάχνει 1.100 εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα πληρώνονται σε είδος!

Ο Λοβέρδος ψάχνει 1.100 εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα πληρώνονται με μόρια…
Μια παγκόσμια πατέντα σκέφτηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για να καλύψει 1.100 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. Αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα δεχθούν να εργαστούν όλη τη χρονιά εθελοντικά και θα πληρωθούν...

σε είδος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Λοβέρδος, σκέπτεται να τους προτείνει να εργασθούν για να καλύψουν τα κενά και αντί για μισθό να δεχθούν σε αντάλλαγμα μόρια που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης με στόχο τη μελλοντική τους πρόσληψη στα σχολεία.
Ο υπουργός Παιδείας λέει ότι τα κενά στα σχολεία σήμερα είναι περίπου 1.500, εκ των οποίων περίπου 200 καλύπτονται από τους αποσπασμένους που επιστρέφουν και άλλα τόσα από το πάγωμα των συνταξιοδοτήσεων.
«Απομένουν λοιπόν ακόμα 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο το πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ' αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις».
Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή νέου ΑΣΕΠ του χρόνου για 10.000-15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, κάτι που είναι μεν πιθανό, αλλά όχι και σίγουρο ακόμα. 
Μια τέτοια εξέλιξη, εκτός από (τουλάχιστον) πρωτότυπη, θα ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα αδικηθούν αν κάποιοι άλλοι λάβουν μόρια εργαζόμενοι αφιλοκερδώς και τους προσπεράσουν στις σχετικές λίστες...