Latest News

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στο ύψος των περιστάσεων για την Κοκκινιά...

Ανεπάρκεια, ακαταλληλότητα ή  πλήρης απουσία του δικτύου αντιπλημμυρικών έργων Αυτοί είναι οι γνωστοί λόγοι της καταστροφής στην...
Παλιά Κοκκινιά
Όπως τουλάχιστον επισημαίνει το "Λιμάνι της Αγωνίας" το οποίο ζητά την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες στην παλαιά Κοκκινιά.


"Η νεροποντή ήταν πράγματι πολύ μεγάλη, αλλά η καταστροφή που αντικρίσαμε δεν ήταν μόνο δικό της έργο, σημειώνει σε ανακοίνωση μετά την αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την καταιγίδα.
"Οι λόγοι της καταστροφής  είναι γνωστοί: Ανεπάρκεια, ακαταλληλότητα ή  πλήρης απουσία του δικτύου αντιπλημμυρικών έργων που απαιτείται. Πρέπει να προχωρήσουμε αμεσότατα στη δημιουργία του, με τον καλύτερο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων. 
Ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια έχουν αρμοδιότητα και συγχρόνως μεγάλη ευθύνη και πρέπει να σταθούν στο ύψος της περίστασης". τονίζει το "Λιμάνι της Αγωνίας". 

Ωστόσο, όπως συνεχίζει,  οι καταστροφές είναι εδώ και πρέπει αμέσως να ενεργοποιηθούν και να διεκπεραιωθούν  το συντομότερο οι διαδικασίες για τη στήριξη των πληγέντων. Ο χειμώνας έρχεται, η κρίση καλπάζει, οι άνθρωποι πάσχουν πολλαπλά. Με γνώμονα την παροχή κοινωνικής προστασίας, ο κύκλος αυτών που χρειάζονται στήριξη πρέπει να διευρυνθεί. Δεν πρέπει να μείνουμε στις προϋφιστάμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και στους περιορισμούς τους. Οι άνθρωποι στις γειτονιές αυτές είναι άνθρωποι του μεροκάματου .Όπως κι αν εκδηλώθηκαν οι ζημιές που υπέστησαν, αυτές πρέπει να εκτιμηθούν και να αντιμετωπισθούν ισότιμα, χωρίς ανούσιες διακρίσεις".

@ Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Πειραιά και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά θα κριθούν πρισσότερο από το πόσο ανταποκρίθηκαν στις διαδικασίες στήριξης των πληγέντων και όχι για την βροχή που έπεσε και προκάλεσε τα γνωστά προβλήματα. Εκεί θα κριθεί αν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ή τα έκαναν μούσκεμα..