Latest News

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η αλήθεια για τη Ρένα Δούρου και τις απολυμένες καθαρίστριες

Όλη η αλήθεια για τη Ρένα Δούρου και τις απολυμένες καθαρίστριες - Τι απαντά η ίδια και τι δεν λέει
Στην αντεπίθεση πέρασε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου απαντώντας  δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας...
 "Πρώτο Θέμα" που της καταλόγιζε ότι αντί να προσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην επικύρωση της σύμβασης που είχε υπογράψει ο προκάτοχός της Γιάννης Σγουρός με συγκεκριμένη εταιρεία καθαρισμού για τα κτίρια της περιφέρειας.
Σύμφωνα με την απάντησή της που δόθηκε μέσω του ΑΝΤ1, η κυρία Δούρου υποστηρίζει ότι η ίδια και η παράταξή της βρίσκονται στον αντίποδα της λογικής του βολέματος ημετέρων.
«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην περιφέρεια Αττικής. Ρωτήστε, όμως, και τις ίδιες και θα σας πουν ότι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις από τις οποίες παρανόμως απολύθηκαν», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής.
Η ίδια επισήμανε ότι η εν λόγω σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με ιδιωτική εταιρία καθαρισμού έχει καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο (επί θητείας Γιάννη Σγουρού) και επανεξετάζεται όπως και όλες οι συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης.

Τι δεν λέει η Ρένα Δούρου
Βέβαια αυτό που έχει τη δική του σημασία δεν είναι τόσο το εάν θα προσλάβει η κυρία Δούρου τις καθαρίστριες που απέλυσε ο  Γιάννης Στουρνάρας. Σε αυτό έχει δίκιο, η περιφέρεια δεν είναι ούτε κομματικό βιλαέτι, ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Επιπλέον μια τέτοια πρακτική οδηγεί γρήγορα σε αδιέξοδο καθώς ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και κάθε πρόσληψη με αυτά τα κριτήρια φέρνει ακόμη περισσότερα αιτήματα και πιέσεις κάθε είδους.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυρία Δούρου από τη μια επιμένει να προσληφθούν οι καθαρίστριες στο δημόσιο, σε ότι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών και από την άλλη για τις δικές της υπηρεσίες δέχεται ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός κόστους μέσα από την σύναψη σύμβασης με εταιρεία καθαρισμού.
Και είναι γνωστές οι εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους στη συντριπτική πλειοψηφία αυτού του τύπου των εταιρειών. Συνθήκες που παραπέμπουν σε δουλοπάροικους, αλλά βοηθούν τον εργοδότη να κρατά χαμηλά το κόστος των εργασιών και να χτυπάει δουλειές με ανταγωνιστικό τίμημα.
Αυτή, λοιπόν, η αντίφαση είναι που δεν λέει και δεν αιτιολογεί η κυρία Δούρου στην απάντησή της.