Latest News

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η Ρένα Δούρου για τις καταστροφές στην Αττική

Η Δούρου για τις καταστροφές
Είναι αθωράκιστη όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής αλλά ολόκληρη η χώρα όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία», ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου για τις καταστροφές από...
τις πλημμύρες.
Η ίδια τόνισε ότι σε όλη την Αττική «είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν μπορεί κανείς να ιεραρχήσει ποια περιοχή έχει πληγεί».
«Υπάρχουν περιοχές, όπως είναι το Καματερό, που μέσα σε 13 μήνες έχουν δοκιμαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η εξήγηση δεν είναι μεταφυσική. Η αντιπλημμυρική προστασία του 2014 σε μία ευρωπαϊκή χώρα είναι ζητούμενο», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία καταστρέφονται για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 χρόνο και δοκιμάζονται μέσα σε μία 5ετία».
«Χθες στη σύσκεψη στο περιφερειακό συμβούλιο αυξήσαμε τα κονδύλια για την αντιπλημμυρική προστασία . Έχουμε από το πρωί οδηγηθεί σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπαίνουμε στη λογική των αρμοδιοτήτων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:
«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πληγεί σε μία λογική μνημονιακών περικοπών, ενώ την ίδια στιγμή αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες. Είναι αθωράκιστη όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής, ολόκληρη η χώρα  όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία. Αυτά τα έργα όφειλαν να έχουν γίνει δεκαετίες. Αλλά αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι περισσεύει χρόνος για κριτική», κατέληξε η Περιφερειάρχης.