Latest News

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πρόβα τζενεράλε με ποδήλατα και "λουκάνικα" για τρομοκρατικό χτύπημα στο λιμάνι του Πειραιά!

Πρόβα τζενεράλε και χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου,τα ποδήλατα και τα "λουκάνικα"Με ποδήλατα και λουκάνικα σχεδίαζαν να «χτυπήσουν» οι τρομοκράτες, στις 4 Οκτωβρίου, έναν από τους στόχους τους, οι οποίοι ήταν επιφανείς επιχειρηματίες της Ναυτιλίας, εγκαταστάσεις ναυτιλιακών εταιριών και τα γραφεία της...
Νέας Δημοκρατίας.

Από τα στοιχεία που βρέθηκαν στη γιάφκα του Βύρωνα, η οποία σχετίζεται με τον Νίκο Μαζιώτη, καθώς βρέθηκε το DNA του, τα κλειδιά και η σχάρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε  για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη και προχώρησαν και στη σύλληψη ενός άνδρα.
Μία ημέρα πριν, δηλαδή την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου θα έκαναν πρόβα τζενεράλε και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου θα χτυπούσαν έναν από τους παραπάνω στόχους με βόμβα τεράστιας ισχύος αποτελούμενη από οξυγόνο και ασετιλίνη. Μάλιστα, στις σημειώσεις του 30χρονου συνεργού του Μαζιώτη, τα εκρηκτικά είχαν την κωδική ονομασία «λουκάνικα».

Ο πιθανότερος τρόπος προσέγγισης και διαφυγής προς και από το σημείο της επίθεσης θα γινόταν με ποδήλατο.

Στην τσάντα που κουβαλούσε ο συλληφθείς βρέθηκαν πρόχειρα σχεδιαγράμματα του λιμανιού του Πειραιά και σχέδιο παρακολούθησης των γραφείων του Βαγγέλη Μαρινάκη, της εταιρείας Capital και της εταιρείας Info-Quest. Στις ίδιες σημειώσεις υπήρχε ένα χρονομετρημένο δρομολόγιο 14 λεπτών στην λεωφόρο Αμφιθέας, με την αστυνομία να θεωρεί ότι ο στόχος ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγές από την αντιτρομοκρατική, μάλιστα, συνδέουν άμεσα τον 30χρονο και τα άλλα άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της ομάδας του με τους συνεργούς του συλληφθέντα Νίκου Μαζιώτη.
Ο 30χρονος που συνελήφθη στο Βύρωνα, αρνείται να πει οτιδήποτε, γι' αυτό δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία του, αφού και δακτυλοσκοπικά προκύπτει ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές.
 Ο ίδιος φαίνεται πως είναι «σκληρό καρύδι» καθώς χρειάστηκαν 30 αστυνομικοί για να τον ακινητοποιήσουν και να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ αρνείται να αποκαλύψει ακόμη και το όνομα του. Μιλάει άπταιστα ιταλικά αν και φέρεται να είναι Έλληνας υπήκοος.
Οπότε, αναμένεται η άδεια του εισαγγελέα, προκειμένου οι αρχές να προχωρήσουν στην αναγνώρισή του, μέσω βιομετρικών δεδομένων.
Οι Αρχές φέρονται να είχαν στην κατοχή τους ενδείξεις ότι είναι συνεργός του Νίκου Μαζιώτη. Ωστόσο, δεν είχαν κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του. Πάντως ο άνδρας δεν κινούσε την παραμικρή υποψία, καθώς ήταν «καθαρός» μιας και δεν είχε απασχολήσει ποτέ και για τίποτα τις διωκτικές Αρχές, ενώ ζούσε μια απόλυτα νομιμοφανή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ο εν λόγω νεαρός είχε συμμετάσχει στη βομβιστική επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του στις ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» εναντίον των γραφείων της ΝΔ και στην οικία του Γερμανού πρέσβη. Οι Αρχές, τώρα, αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του προκειμένου να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του, ενώ πιστεύεται ότι δεν μιλάει, προκειμένου να δώσει χρόνο στους συνεργούς του να εξαφανίσουν στοιχεία.

Ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του νεαρού ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον ανακριτή την Κυριακή.