Latest News

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Μώραλης: Μια μέρα γιορτή του αθλητισμού




Μέρα χαράς και γιορτής για τον Πειραιά χαρακτήρισε τη σημερινή Κυριακή στην πόλη  ο δήμαρχος  Γιάννης Μώραλης με αφορμή τους αγώνες δρόμου, όπου συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με την...

οικογένειά του.

Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης
«Σήμερα για τον Πειραιά είναι μια ημέρα χαράς, μια ημέρα γιορτής. Επαναφέρουμε τους αγώνες δρόμου στον Πειραιά. Ξέρετε ότι παλιά υπήρχε ο γύρος του Πειραιά ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει καταργηθεί. Το δρομικό κίνημα έχει μια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην χώρα, όμως ο Πειραιάς μέχρι σήμερα απουσίαζε. Από σήμερα επέστρεψε, θέλουμε να επαναφέρουμε το δρομικό κίνημα στην πόλη μας.
Είμαστε σήμερα εδώ με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Σταύρο Ελληνιάδη για να δημιουργήσουμε μαζικό αθλητικό κίνημα ξανά στον Πειραιά, με συμμετοχή των πολιτών, με συνέργειες, με εθελοντισμό. Ο Πειραιάς είναι μια αθλητική πόλη, με μεγάλη αθλητική παράδοση, ιστορία και παρόν. Με αθλητικούς συλλόγους σε πολλά αθλήματα, με πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες. Αυτό είναι μια πρώτη προσπάθεια που κάνουμε μαζί με μία μεγάλη αθλητική εταιρεία και με άλλους χορηγούς, υπό την αιγίδα του Δήμου. Τα χρήματα θα δοθούν στο Χατζηκυριάκειο, ένα σημαντικό ίδρυμα για την πόλη μας. Δεν είναι το μόνο που θα κάνουμε. Θα ακολουθήσουν και άλλοι αγώνες δρόμου και μέσα στις γιορτές με απώτερο σκοπό να επαναφέρουμε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων και αυτό να γίνει θεσμός στην πόλη. Αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό. Είχα πει και στην αναγγελία πριν από δέκα ημέρες, ότι για να προλάβουμε να λύσουμε προβλήματα και να «τρέξουμε» την πόλη μας πρέπει να «τρέξουμε». Άρα και σημειολογικά ο αγώνας δρόμου μας ταιριάζει. Είναι ένα τρίπτυχο συμμετοχής, εθελοντισμού και συνέργειας αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα. Βλέπω ότι έχει κόσμο, έχει ωραίο καιρό. Θα το ευχαριστηθούμε. Ελπίζω να το χαρούν και οι δημότες και όσοι τρέξουν».

Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν. Σταύρος Ελληνιάδης
«Είναι μια ημέρα γιορτής, όπως είπε και ο Δήμαρχος, για τον Πειραιά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλά τέτοια αθλητικά γεγονότα. Να δώσουμε μια διέξοδο με τέτοιες δράσεις οι οποίες θα φέρουν χαρά στον κόσμο. Θα γίνουν πολλές τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις για να βγει ο κόσμος στο δρόμο, να τρέξει, να χαρεί συμμετέχοντας σε τέτοιες διοργανώσεις.
Τα χρήματα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, αυτή η διοργάνωση έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, είναι μια αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες διοργανώσεις».
Αντιπρόεδρος Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου
«Με μεγάλη μας χαρά μετά από πολλά χρόνια, διοργανώνεται μια γιορτή του αθλητισμού για όλες τις ηλικίες. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Από εδώ και πέρα θα έχουμε πάρα πολλά event για όλο τον κόσμο, του Πειραιά και όχι μόνο.
Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θέλουμε όλο τον κόσμο να μας στηρίξει σε όλα τα εγχειρήματα που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά στον Πειραιά.
Ο Πειραιάς, έτσι και αλλιώς, είναι κατεξοχήν αθλητική πόλη και νομίζω ότι η σκέψη όλων μας είναι να ξαναφέρουμε τον Πειραιά στο προσκήνιο και στον αθλητικό χώρο».