Latest News

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Με κρουαζιερόπλοιο ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία - Με πλαστά χαρτιά πιάστηκαν στον Πειραιά


Ναυάγησαν τα σχέδια για τέσσερις μετανάστες από τη Συρία που διέμεναν παράνομα στη χώρα μας,όταν  επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία με κρουαζιερόπλοιο αλλά εντοπίστηκαν στο λιμάνι...
του Πειραιά.



Το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πειραιά από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Σταθμού Ελέγχου Διαβατηρίων και Συναλλάγματος Πειραιά συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και παράνομη είσοδο-έξοδο από τη χώρα.

Οι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να επιβιβασθούν στον Πειραιά σε κρουαζιερόπλοιο, που εκτελούσε δρομολόγιο Ελλάδα - Τουρκία - Κροατία - Ιταλία επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του ελέγχου πλαστές ταυτότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει προ δεκαπενθημέρου παράνομα στη χώρα μας και κατά τη διαμονή τους στην Αθήνα ήρθαν σε επαφή με άγνωστα μέλη δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, μέσω Ιταλίας, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 2.500 ως 4.500 ευρώ το άτομο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστές ταυτότητες (δύο Ρουμανίας και τρεις Βουλγαρίας), τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πέντε κινητά τηλέφωνα και 540 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.