Latest News

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γιατί την πάτησε ο συνδυασμός "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" -Δεν εκπροσωπείται σε ΚΟΔΕΠ-ΟΠΑΝ!

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα ονόματα των νέων Διοικητικών Συμβουλίων του ΟΠΑΝ και της ΚΟΔΕΠ, τότε θα διαπιστώσει ότι δεν εκπροσωπείται ο συνδυασμός "Μας Ενώνει ο Πειραιά" του ...
Βασίλη Μιχαλολιάκου. 
Ο λόγος είναι απλός: Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας αποφάσισαν ν' αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την περίφημη ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη περί "ανίκανων και απατεώνων". 
Έτσι, όταν αναδείχθηκαν τα νέα Δ. Σ. του ΟΠΑΝ και της ΚΟΔΕΠ απουσίαζαν από την αίθουσα και μάλιστα κάποιοι έτρεχαν να καταθέσουν μηνύσεις. 
(Μα καλά δεν μπορούσαν αυτό να το κάνουν μετά;) 
Οι θέσεις που δικαιούνταν ως μείζονα αντιπολίτευση, καλύφθηκαν από συμβούλους άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας.
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά να μην υπάρχει εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στα ΔΣ των δημοτικών επιχειρήσεων. Χωρίς εκπρόσωπο δεν μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στη Δημοτική Επιχείρηση.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδυασμός "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να κάνει ένσταση, επειδή δεν εκπροσωπείται στα Δ.Σ. των ΚΟΔΕΠ και ΟΠΑΝ. Ωστόσο, σύμφωνα με ΦΕΚ, στα ΔΣ των Δημοτικών Επιχειρήσεων πρέπει να υπάρχουν τρία μέλη αιρετά από τη μειοψηφία, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν μείζονα ή ελάσσονα.  
@ Φαίνεται πως την πάτησε ο συνδυασμός 'Μας Ενώνει ο Πειραιά" και δεν εκπροσωπείται σε ΚΟΔΕΠ και ΟΠΑΝ...