Latest News

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες -Σχεδόν 300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά

Καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες -Σχεδόν 300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τΔεκατέσσερα εκατοστά νερού έπεσαν μόλις σε μιάμιση ώρα την Παρασκευή, προκαλώντας απίστευτες καταστροφές σε πολλούς δήμους...
της Αττικής. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι υπό κανονικές συνθήκες, αν έβρεχε όλη την ημέρα, το ύψος της βροχής θα έφτανε τα 5 εκατοστά, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκα. 

Από το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμόδιων υπηρεσιών ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών στο Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Περιστέρι και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη νεροποντή. 

Οπως ξεκαθάρισε o ίδιος, δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους, ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί σε 10 δήμους. Επιπλέον, εκτιμάται ότι τα νερά παρέσυραν 250-330 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και καταστήματα. 

Χαρακτηριστικό είναι πως την Παρασκευή έγιναν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και- σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή του Σώματος, Δημοσθένη Αναγνωστάκη- μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά
.