Latest News

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζουν μεγάλο deal στον ηλεκτρονικό τζόγο...

Μελισσανίδης και Σαββίδης συζητούν για μεγάλο deal στον ηλεκτρονικό τζόγο
Τους ενώνει το ποδόσφαιρο και ο Πόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγο καιρό θα τους ενώνουν και κοινές...

επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. 

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης που πρόσφατα απέκτησε και μικρό ποσοστό, αλλά σημαίνοντα ρόλο στον ΟΠΑΠ και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζονται να συνεργαστούν στον νόμιμο ηλεκτρονικό τζόγο.

Όπως αναφέρεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Metrosport που βρίσκεται κοντά στον Δικέφαλο του Βορρά, οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες συναντήθηκαν στο γάμο του γιού του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη, στη Θεσσαλονίκη. 
Οι πληροφορίες που καταγράφει και δεν έχουν διαψευστεί φέρουν τους κυρίους Μελισσανίδη και Σαββίδη να συζητούν τις λεπτομέρειες ενός μεγάλου επιχειρηματικού ντιλ: Στα ηλεκτρονικά μηχανήματα τζόγου που θα εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα.
Ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή θα εγκαταστήσει στα πρακτορεία του και σε ειδικά πιστοποιημένους χώρους 35.000 παιχνιδομηχανές που θα είναι συνδεδεμένες on line. Θα έχει τη διαχείριση για τα 18.500 μηχανήματα και τα υπόλοιπα 16.500 θα διατεθούν σε ιδιωτικούς ομίλους, μέσω διεθνούς διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνεργασία αυτή θα μπορέσει να φέρει πολλά κέρδη, ενώ ο διαγωνισμός για τους ιδιώτες θα γίνει ως το τέλος Οκτωβρίου και τα «φρουτάκια» θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στο χειμώνα.
Ο Κανονισμός αναφέρει πως ο ΟΠΑΠ υποχρεούται να εγκαταστήσει τα μηχανήματα μέχρι 18 μήνες από την έκδοση της απόφασης. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση των παιχνιδιών σε άτομα κάτω των 21 ετών.
Πως παίζει κάποιος
Αν θέλει κάποιος να δοκιμάσει την τύχη του στα «φρουτάκια» θα πρέπει ο ΟΠΑΠ να του χορηγήσει ατομική κάρτα παίκτη, στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατρός, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, ή διαβατηρίου και η περιοχή μόνιμης κατοικίας. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα στοιχεία αλλάξει θα πρέπει ο κάτοχος να τα ενημερώσει άμεσα στον ΟΠΑΠ.
Ο ΟΠΑΠ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει απαγορεύσεις παιχνιδιών σε άτομα που είναι εθισμένοι στο αλκοόλ, είτε ακόμα σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Η κατάθεση χρημάτων για το παιχνίδι μπορεί να γίνει είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με μετρητά, είτε με μονάδες πίστωσης. Επιπλέον, ο κάθε παίκτης θα πρέπει να δίνει ενημέρωση για τα κέρδη του, ενώ ο κανονισμός επιτρέπει την δημιουργία τζακ ποτ τα κέρδη του οποίου δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 100.000 ευρώ.
Σε ποια καταστήματα θα υπάρχουν τα «φρουτάκια»
Τα καταστήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και πρόκειται για πιστοποιημένους χώρους. Η Β' κατηγορία αφορά μαγαζιά τυχερών παιχνιδιών. Η κατηγορία Ε' αφορά πλοία που έχουν ως προορισμό τους το εξωτερικό και η κατηγορία ΣΤ' που αφορά υποκαταστήματα του ΟΠΑΠ.
Δείτε τα δύο ΦΕΚ για τα ηλεκτρονικά μηχανήματα: