Latest News

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Για μένα δεν πέρασε ούτε μία ώρα-Καλύτερα να μας σκότωναν

Σε μία εβδομάδα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Οι φίλοι του Παύλου διοργανώνουν διήμερες αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη...
μνήμη του. 
Για την μητέρα του όμως δεν αλλάζει κάτι, όπως λέει με πόνο ψυχής
«Για μας είναι σαν εκείνη τη μέρα. Μόνο ο πόνος είναι πιο βαθύς, πιο έντονος. Οι πρώτες μέρες ήταν χαμένες, δεν καταλαβαίναμε τι μας γινόταν, πού βρισκόμασταν. Είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος εκείνη τη νύχτα.
Σε εκείνο το πρωινό που ήπιαμε καφέ παρέα. Και τώρα έχουν προγραμματιστεί όλες αυτές οι εκδηλώσεις, λένε για έναν χρόνο… Αλλά για μένα δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα», λέει με τρεμάμενη φωνή μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Καθήμενη στο σαλόνι της περιμένει να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο Παύλος της, να της δώσει ένα φιλί και να της πει και ένα τραγουδάκι.
«Ήταν ένα γλυκό παιδί. Με πολύ σοβαρές σκέψεις. Ήταν νέος, γλυκός, είχε όλες τις χάρες του κόσμου», τονίζει με δάκρυα στα μάτια και ξεσπά για τον άδικο χαμό του.
«Εμείς όμως δεν έχουμε τον Παύλο… Θα μπορούσε να ήταν εδώ, να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά. Εκείνο το βράδυ να είχε αλλάξει η ιστορία. Ήταν άδικο, πάρα πολύ άδικο. Ποτέ στη ζωή μου δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έχανα έτσι τον Παύλο. Πίστευα ότι αυτό είχε τελειώσει. Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα του το έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το ίδιο του το εγγόνι από τους φασίστες που εκείνος πολέμησε φαντάρος. Ο παππούς του Παύλου πολέμησε τους φασίστες κι εκείνοι έφτασαν να δολοφονήσουν το εγγόνι του», λέει.
«Ζητώ την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα»
«Εμείς θέλουμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου. Θα δούμε την εξέλιξη. Θέλω να πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά. Αλλά εμείς σαν γονείς δεν πρόκειται να δικαιωθούμε ποτέ. Ήταν άδικο. Ποια δικαιοσύνη; Η μόνη δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω. Και ισόβια να ρίξουν στο δολοφόνο και σε όσους εμπλέκονται, ε και; Δεν αλλάζει κάτι. Ο Παύλος ούτε τον προκάλεσε, ούτε έκανε το παραμικρό. Δεν μπορείς να δώσεις ελαφρυντικά, να πεις ήταν σε άμυνα, ότι βρέθηκε σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Ποια δικαίωση λοιπόν; Μας φάγανε το παιδί. Καλύτερα να σκοτώνανε κι εμάς, να μας τελειώνανε. Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που έκανε; Η κτηνωδία στο μεγαλείο της. Γι” αυτό λέω. Ποια ισόβια;», αναρωτιέται.
«Μη δημιουργήσετε έκτροπα στις συγκεντρώσεις»
«Ο Παύλος ήταν άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να γίνει αυτό που συνέβη με τον Αλέξη το 2008, που είχαν κάψει όλη την Αθήνα. Ο Παύλος αν μη τι άλλο δίδαξε τον κόσμο να μην φοβάται. Να νικήσουν τον φόβο...»