Latest News

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Βουτιά» έως 20% στα ενοίκια σ' όλη την Ελλάδα - Δείτε πόσο έπεσαν οι τιμές στον Πειραιά [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ]


Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε αλλά οι τιμές μισθωμάτων στα ακίνητα κάνουν ακόμα τις βουτιές τους, συνεχίζοντας για άλλη μία χρονιά την πτωτική...



τους πορεία.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της RE/MAX ΕΛΛΑΣ, στην οποία καταγράφονται στοιχεία της τρέχουσας αγοράς (Σεπτέμβριος 2014) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, οι τιμές των ενοικίων σημείωσαν σημαντικές μειώσεις σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 20%, καταγράφηκε στον Βόλο και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 9%, η Καρδίτσα με 8%, η Λάρισα με 7% και η Αττική με 5%. Εξαίρεση αποτέλεσε η Πάτρα στην οποία παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 13%, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές στη Κέρκυρα και τη Λαμία.
H υπερπροσφορά των κατοικιών, αλλά και η μείωση του εισοδήματος των εν δυνάμει ενοικιαστών, επηρέασε πτωτικά τα επίπεδα τιμών. Αναφορικά με το επόμενο χρονικό διάστημα και βάσει των πρώτων δειγμάτων σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας - που εμμέσως βελτιώνει και την ψυχολογία - θα περιορίσει την περαιτέρω μείωση των τιμών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.
Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, όμως γενικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας προτιμώνται τα διαμερίσματα 2-3 δωματίων, σχετικά καινούρια ή ανακαινισμένα, σε τιμές που ξεκινούν από μια μέση κατώτερη τιμή 200 ευρώ και μέχρι μια μέση ανώτερη 550 ευρώ.
Στην πλειοψηφία των φθηνών/μεσαίων περιοχών της Αττικής προτιμούνται διαμερίσματα 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών σε τιμές γύρω στα 500-600. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη προτιμώνται τα διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων κάτω των 15 ετών σε τιμές 200-350 ευρώ. Στις περιφερειακές πόλεις ζητούνται διαμερίσματα 2-3 δωματίων, κάτω των 10 ετών σε τιμές από 200-500 ευρώ.
Στις περιοχές που μένουν φοιτητές προτιμούνται τα διαμερίσματα του 1 δωματίου, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και σε τιμές από 150-300 ευρώ .
Στις προνομιούχες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Κηφισιάς, Εκάλης, Πολιτείας, Διονύσου και Γέρακα και στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Πανοράματος, Θέρμης και Ωραιοκάστρου), προτιμούνται μεζονέτες ή μονοκατοικίες τουλάχιστον 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών από 120 τμ και άνω, σε τιμές συνήθως άνω των 500 ευρώ και ανάλογα με την περιοχή, την κατασκευή και το μέγεθος έως 1.500 ευρώ.