Latest News

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος κρύβεται πίσω από το καμένο πτώμα στον κάδο;

Ποιος κρύβεται  πίσω από το καμένο πτώμα στον κάδο;
Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για την άγρια δολοφονία και τον τεμαχισμό του 85χρονου συνταξιούχου Ιωάννη Κυνηγόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε κάδο απορριμάτων  κοντά στο σπίτι του στο Αιγάλεω, τα ξημερώματα...

της Τετάρτης. 


Οι αστυνομικοί, που έχουν μαρτυρίες ότι το θύμα είχε πολυτάραχη ζωή, στρέφουν τώρα τις έρευνες σε μαστροπούς αλλοδαπών γυναικών με τις οποίες διατηρούσε σχέσεις και εξετάζουν αν ο φρικτός θάνατός του σχετίζεται με τον εμπρησμό του μοτοποδηλάτου του προ ημερών. Τα παιδιά και οι στενοί συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου, όπως και μια οικογένεια που του έδινε φαγητό, εξετάστηκαν ενδελεχώς από την Ασφάλεια, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύψει κάτι σε βάρος τους. Ετσι, οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στρέφονται στον στενό φιλικό κύκλο του θύματος.
Αλλωστε, όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, ο 85χρονος ήταν ένας άνθρωπος που είχε πάθος με το ωραίο φύλο και για τον λόγο αυτό είχε κάνει δύο γάμους. Από την πρώτη του σύζυγο, με την οποία είχε αποκτήσει μία κόρη κι έναν γιο, είχε χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια. Με τον γιο του δεν είχε σχέσεις, ενώ η κόρη του τον επισκέπτονταν σε αραιά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του θύματος μπαινόβγαιναν καθημερινά εκδιδόμενες γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές, κάποιες από τις οποίες ήταν εμφανώς τοξικομανείς. Μάλιστα, πριν από περίπου επτά χρόνια ο άτυχος άντρας είχε πέσει θύμα ληστών, οι οποίοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του. Εκείνη την εποχή οι υποψίες της Αστυνομίας είχαν πέσει σε μια αλλοδαπή που επισκεπτόταν τον ηλικιωμένο.
«Κανείς δεν αξίζει τέτοιο θάνατο» λένε οι περίοικοι του 85χρονου, που δηλώνουν σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο έγκλημα. Ο ξυλουργός Γεράσιμος Στεργιώτης, γείτονας και γνωστός του, λέει »: «Αναστατωθήκαμε όλοι στη γειτονιά όταν μάθαμε ότι βρήκαν πετάμενο στον κάδο ένα πτώμα, το οποίο μάλιστα οι δράστες τεμάχισαν και προσπάθησαν να το κάψουν. Αυτό που προκαλεί πραγματικό σοκ ήταν ο βίαιος τρόπος που έγινε η δολοφονία. Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι φόβο. Σίγουρα όμως το γεγονός μάς σόκαρε. Με τον 85χρονο ήμασταν γείτονες, μένω στον ίδιο δρόμο και τον ήξερα καλά».
Η ιδιοκτήτρια καταστήματος κοντά στο σπίτι του θύματος, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, λέει: «Αναστατωθήκαμε και πανικοβληθήκαμε, επειδή το έγκλημα ήταν πρωτοφανούς βιαιότητας. Οταν ακούσαμε πρώτη φορά για το πτώμα δεν το πιστέψαμε ότι ήταν κάποιος από τους γείτονες. Γνώριζα τον μακαρίτη εδώ και πολλά χρόνια. Ανταλλάσσαμε μια "καλημέρα" όταν ερχόταν στο μαγαζί να ψωνίσει». Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Κυνηγόπουλος δολοφονήθηκε στο σπίτι του, όπου οι δράστες τεμάχισαν το πτώμα του. Ομως, αντίθετα με όσα ακούγονταν, το βρήκαν... πεντακάθαρο και φαίνεται πως οι δολοφόνοι προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το ερευνούν με σύγχρονες μεθόδους αναζητώντας ίχνη.