Latest News

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Με πανελλαδικές θα παίρνουν την ειδικότητα οι γιατροί


Σταδιακή κατάργηση της λίστας αναμονής και εισαγωγή των πτυχιούχων γιατρών στην ειδικότητα με πανελλαδικές εξετάσεις προτείνει, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Εκπαίδευσης σε σχέδιο νόμου που υπέβαλε τις προηγούμενες ημέρες στην ηγεσία του...
υπουργείου Υγείας.
Με τον τρόπο αυτόν οι εισηγητές επισημαίνουν ότι οι «καλύτεροι» θα εισάγονται αμέσως στα νοσοκομεία της επιλογής τους, καταργώντας το χρόνο αναμονής που σε κάποιες ειδικότητες εξακολουθεί να ξεπερνά ακόμη και τα πέντε χρόνια.
Παράλληλα, εισάγονται κριτήρια για την ειδίκευση γιατρών, βάσει των πληθυσμιακών αναγκών, με στόχο οι θέσεις πανελλαδικά να είναι συναρτούμενες με τον ιδανικό αριθμό γιατρών ανά ειδικότητα, καταργώντας έτσι το «αυθαίρετο» σύστημα που ισχύει σήμερα.
Η αξιολόγηση σύμφωνα με τα Νέα φαίνεται να είναι το σημείο – κλειδί στην πρόταση που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, προβλέποντας αυστηρό έλεγχο για τα κέντρα εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευομένους.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η τήρηση βιβλιαρίου εκπαίδευσης για κάθε εκπαιδευόμενο στο οποίο θα καταγράφεται η απόδοση και η πρόοδός του και λεπτομερής λίστα με τις χειρουργικές και παρεμβατικές πράξεις τις οποίες θα εκτελεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του.