Latest News

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκέτο στον εκπαιδευτικό όμιλο ΔΟΜΗ -Χρωστάει 20 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ!

Κλείνει ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΟΜΗ, όλες οι εταιρείες και τα παρακλάδια του λόγω χρεών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ προς...
το ΙΚΑ.
Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξή τους σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος: 
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και αν δεν είναι απολύτως νόμιμος. Ο κύριος Σπυρόπουλος πρόσθεσε πως τα λεγόμενα κέντρα μεταλυκειακής επαίδευσης χρωστάνε στο ΙΚΑ περί τα 140 εκατομμύρια ευρώ! Πρόσθεσε πως θα δοθεί μια παράταση σε όσα κολέγια έχουν μπει σε καθεστώς ρύθμισης στο παρελθόν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Στη συνέντευξη τύπου έγινε επίσης γνωστό πως δεν θα λειτουργήσει φέτος το παράρτημα του κολεγίου BCA στη Γλυφάδα, θα λειτουργήσει κανονικά το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Ελεγχος διενεργείται σε κολέγιο στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος.
Επιπλέον, επτά ιδιωτικά κολέγια  και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε σύντομα αναμένται να προβεί ο υπουργός σε νέες ανακοινώσεις.