Latest News

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ψηφίστηκε το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας – Δείτε τι θα γίνει με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ


gipedo-aek-rythmistiko-athinas-570
Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής με τον αρμόδιο υπουργό να αναφέρεται εκτενώς  στη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη...

Νέα Φιλαδέλφεια. 
Ο κ. Μανιάτης, αφού χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «εμπρός-πίσω» χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει καμία πρόταση ή τροπολογία, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση γίνεται η αρχή για ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικής, πολεοδομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με φορέα το αθλητικό Σωματείο της ΑΕΚ. 
Δίνεται λύση στο πρόβλημα μιας ιστορικής ομάδας, με μεγάλη διαδρομή και συμβολή στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη χώρα, αποκαθίσταται η ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ενενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της και δέκα χρόνια μετά την κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου και επαναπροσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια οι κανόνες και το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο. Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι στοιχίζονται πλέον οι επιλογές του νόμου με τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και ευρύτερα της Αθήνας και κατοχυρώνεται το πολεοδομικό κεκτημένο και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.
Τι δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
Για «ακύρωση» του υπουργού από την «παραπαίουσα συγκυβέρνηση» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την απόσυρση μέρους του νομοσχέδιου. Σχετικώς με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ είπε ότι είναι «γκεμπελισμός» όταν λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ένα μικρό γήπεδο, όταν μιλά για 27.000 θέσεων όταν άλλοι θέλουν των 33.000 θέσεων.
Αφού ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για αδυναμίες του νομοσχεδίου ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να δεσμευτεί και να βάλετε μέσα στο νόμο διάταξη που θα ορίζει συγκεκριμένο χρόνο για την υλοποίηση των προβλεπόμενων διαταγμάτων και αποφάσεων.
Για πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης ο οποίος εξέφρασε την απορία του γιατί η Αντιπολίτευση διαφωνεί με την περαιτέρω διαβούλευση σχετικώς με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαφωνεί χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, που ζήτησαν την απόσυρση του Ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης, είπε ότι η Θεσσαλονίκη έχασε μια ιστορική ευκαιρία.
Από την ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι το αρτιότερο, ωστόσο το κόμμα του το στηρίζει γιατί με αυτό γίνεται μια σημαντική αρχή, ενώ μίλησε για έλλειμμα εσωτερικής επικοινωνίας στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την απόσυρση του ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης. Από τους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ έκανε λόγο για αδυναμίες του νομοσχεδίου και έλλειμμα προβλέψεων σε σημαντικούς τομείς και επιφυλάχθηκε να μιλήσει στην πρωινή συνεδρίαση για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι το νομοθέτημα υπηρετεί τις αρχές της ανάπτυξης που επιβάλλει το κεφάλαιο και υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα.