Latest News

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το παρασκήνιο των εκλογών στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Είναι κοινό μυστικό ότι η μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη των τελευταίων εκλογών ήταν η εκλογική επίδοση της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" και του...
Ζαχαρία Ζούπη. 

Η μεγάλη πλειοψηφία όσων παρακολουθούσαν τα δημοτικά πράγματα, τον θεωρούσαν τα δημοτικά πράγματα, τον θεωρούσαν σίγουρο στον δεύτερο  γύρο και φαβορί για τη νίκη. Όμως, για άλλη μια φορά επαληθεύτηκε ότι "οι κάλπες είναι γένος θηλυκού". "Περικυκλωμένος" από το παλιό παντοδύναμο πασοκοσύστημα (Σαλαλές, Λάλος, Χρονόπουλος, Χρυσός κλπ), "προδομένος" από φίλους (Τσούτσας κ.α.), εγκαταλειμμένος από συνεργάτες που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι (Τσιρίδης κ.α.), πάλεψε, πήρε προβάδισμα, έφτιαξε μια ευρεία συσπείρωση, αλλά στο τέλος λύγισε.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, ο Ζαχαρίας Ζούπης έδωσε στην δημοσιότητα ένα άρθρο, μια "περιήγηση" της πορείας προς τις εκλογές. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι κανείς δεν ασχολείται  με το "παρελθόν". Ξεχνούν ότι οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μόλις ένα μήνα πριν και ότι τα αποτελέσματα τους θα καθορίσουν πολλά τα επόμενα πέντε χρόνια. Πολύ περισσότερο που τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν με στόχο τον Ζαχαρία Ζούπη, συνέβαλαν στην εκλογή από καραμπόλα του Χρήστου Βρετάκου που και ο ίδιος δείχνει ξαφνιασμένος από την αποτυχία του. Όπως σχολίαζε κάποιος: "Συγκρούστηκαν τα βουβάλια και βγήκαν τα βατράχια".

Ο Ζαχαρίας Ζούπης λοιπόν, για άλλη μια φορά μιλάει με θάρρος, αυτοκριτική διάθεση και τόλμη. Αναφέρεται σε όσους με τα παιχνίδια τους εμπόδισαν μια πραγματική αλλαγή. Αφήνει σοβαρά υπονοούμενα για επιχειρηματικά συμφέροντα που έδρασαν. Πετάει το γάντι και είναι σίγουρο ότι πολλοί θα του επιτεθούν. Ο ίδιος δεν δείχνει να συγκινείται. Όπως λέει: "Αν κάτι καλό προκύψει, θα γίνει μόνο κόντρα στο σύστημα που πήρε στο λαιμό του τον Δήμο ουκ ολίγες φορές".
@ Το κείμενο μας το έστειλε φίλος αναγνώστης...