Latest News

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο πόλεμος της Κυριακής με τα μαγαζιά

Magnify Image
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται έμποροι και υπάλληλοι με αλυσίδες πολυκαταστημάτων και υπουργείο Ανάπτυξης, για τα "ανοικτά μαγαζιά"...
της Κυριακής 


Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), ενάντια στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στον πεζόδρομο της Ερμού.
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων καλεί τους καταστηματάρχες όχι μόνο να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους αλλά και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που θα γίνει στην Ερμού.   
Η ΓΣΕΒΕΕ ισχυρίζεται πως οι ελεύθερες Κυριακές απειλούν να σβήσουν από το χάρτη τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και πως το μέτρο είναι μόνο προς όφελος των συμφερόντων μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων.
 Η ΓΣΕΒΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΟΙΥΕ έχουν καταθέσει από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης και ζητούν αναστολή ή ακύρωσή της.   
Από την άλλη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, στον οποίο είναι μέλη οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίου, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν κανονικά.   
Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος κατόπιν συμφωνίας  κυβέρνησης και τρόικας η λειτουργία θα γίνει για έναν χρόνο -πιλοτικά και αφορά τα καταστήματα στις ακόλουθες τουριστικές περιοχές: Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δήμος Μυκόνου Δήμος Θήρας Δήμος Ερμούπολης Σύρου Δήμος Κω Δήμος Ρόδου.