Latest News

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Έμπλεξαν οι άγκυρες στο λιμάνι της Ραφήνας-Ταλαιπωρία για πάνω από 2.000 επιβάτες


Αφάνταστη ταλαιπωρία περίμενε πάνω από δυο χιλιάδες επιβάτες, δυο πλοίων, λόγω ατυχήματος που συνέβη νωρίς το πρωί στο λιμάνι...
της Ραφήνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, 10 Ι.Χ. και πέντε φορτηγά από Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, έσπασε κάβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη συνέχεια, παρασυρόμενος από τους ανέμους, έκοψε την αριστερή άγκυρα του δεμένου Σουπερφέρυ ΙΙ, και ακολούθως έμπλεξε η δεξιά άγκυρα στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την προβλήτα.

Αυτή την ώρα (10.30 πμ.), λαμβάνει χώρα η διαδικασία ρυμούλκησης του «Θεολόγος» στο λιμάνι, προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβάτες του.

Οι 659 επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου, που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07.05 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το δρομολόγιο στις 07.50 του Σουπερφέρυ ΙΙ για τα ίδια νησιά, θα γίνει με καθυστέρηση μέχρι να επανατοποθετηθεί η αριστερή άγκυρα.

Με το Σουπερφέρυ ΙΙ πρόκειται να ταξιδέψουν 1.400 επιβάτες.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων από τα νησιά, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.