Latest News

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

"Μάθε παιδί μου γράμματα" το καλοκαίρι στη βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού

Με στέκι τους την Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού, τα παιδιά της πόλης θα ανακαλύψουν τις αντιθέσεις και τις ομοιότητες μέσα από την μαγεία της ανάγνωσης του παιχνιδιού και...
της δημιουργίας. 
Με την βοήθεια ειδικών στα εικαστικά, την μουσική και το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο πλουτίζοντας τις γνώσεις και πλαταίνοντας τους νοητικούς τους ορίζοντες.
Οι δράσεις ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν έως τις 24 Ιουλίου στη Βιβλιοθήκη του Δήμου και στο καλοκαιρινό πρόγραμμα «διακοπές στην πόλη μου» σε συνεργασία με το Future Library. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και έχει στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ανάμεσα τους και η Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για δηλώσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην Βιβλιοθήκη του Δήμου, η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης – Τηλ.: 2104965784, Δευτέρα - Πέμπτη 9.00 - 20.00, Παρασκευή, Σάββατο 9.00 -14.00
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2014 συνδυάζει τις δυνάμεις Βιβλιοθηκών απ’ όλη την Ελλάδα, οργανώνοντας ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά και φέτος είναι αφιερωμένη στον κόσμο των αντιθέτων και των αντιθέσεων.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας ενισχύει το βιβλίο και την φιλαναγνωσία τόσο με δράσεις θεσμούς, όπως είναι η Γιορτή Βιβλίου, που οργανώνουμε κάθε χρόνο, όσο και με παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και με την δημιουργία αλληλέγγυων βιβλιοθηκών στα σχολεία του Κορυδαλλού. Επίσης, για δεύτερη χρονιά συμμετέχουμε στο Future Library, θεμελιώνοντας την σχέση αγάπης των παιδιών με το καλό βιβλίο με δράσεις πρωτότυπες και ουσιαστικές. Οι δράσεις αυτές αποτελούν αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης, αλλά και για τις βιβλιοθήκες ευκαιρία να αναδείξουν την δημιουργικότητα και την δυναμική τους».