Latest News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΦΙΑΣΚΟ: Εντόπισαν τον Ξηρό, αλλά τους ξέφυγε! - Τι ισχυρίζεται η Αστυνομία

Εντόπισαν το Χριστόδουλο Ξηρό αλλά τους ξέφυγεΜέσα από τα χέρια της Αστυνομίας φέρεται να ξέφυγε ο επικηρυγμενος τρομοκράτης της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος εντοπίστηκε στο...
Παλαιό Φάληρο.
 Για νέα Λουίζης Ριανκούρ και φιάσκο της ΕΛΑΣ κάνει λόγο σήμερα το Έθνος το οποίο σε αποκλειστικό του δημοσίευμα αναφέρει ότι η αστυνομία εντόπισε το Χριστόδουλο Ξηρό σε δρόμο του Π. Φαλήρου αλλά τους ξέφυγε.   Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον Ξηρό που οδηγούσε αυτοκίνητο καθώς «χάθηκε στα δαιδαλώδη στενά» της περιοχής. Έχουν στη διάθεση τους υλικό από video και φωτογραφίες .ενώ θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν και το πού πήγε μετά τη διαφυγή του.   Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο καταζητούμενος τρομοκράτης είναι σχεδόν αγνώριστος με πολλά κιλά επιπλέον, μούσι και μακριά μαλλιά.   
Το γεγονός ότι ο Ξηρός κινείται στην περιοχή του Φαλήρου δεν κρίνεται τυχαία από τους αστυνομικούς καθώς υπάρχουν δυο υποθέσεις τρομοκρατίας που είχαν σχέση με την περιοχή και στη μια μάλιστα ο επικηρυγμένος τρομοκράτης εμφανίζεται από την ΕΛ.ΑΣ ως βασικός ύποπτος.   
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σύστημα υποστήριξης του Ξηρού μετέχουν όχι μόνο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που είχε γνωρίσει στη φυλακή, αλλά και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν σε άλλες οργανώσεις και να συνεργάζονται με τους Πυρήνες. 
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τις πληροφορίες ότι υπήρξε τετ α τετ αστυνομικών και Χριστόδουλου Ξηρού στο Παλαιό Φάληρο, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Έθνος. Το Έθνος υποστήριζε στο δημοσίευμα ότι ο Ξηρός κατάφερε να διαφύγει, κάνοντας λόγο για «φιάσκο».   Σε μια λιτή ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο "Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!", δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».