Latest News

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πέθανε η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Απεβίωσε η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, η Δήμητρα Σερεμέτη, η ηθοποιός που έπαιξε σε περισσότερες από σαράντα ταινίες του «χρυσού» ελληνικού κινηματογράφου και σε δημοφιλείς ...
τηλεοπτικές σειρές. 

Η ηθοποιός συνεργάστηκε με σπουδαίους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου και του θεάτρου, όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη  ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών.

Γεννήθηκε στον Αμπελώνα το 1933, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές, με καταγωγή του πατέρα της τη Σκαμνιά Ολύμπου. Το 1946, με τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με τα μάτια της, και είχε μειωθεί αισθητά η όραση της. «Αντιμετωπίζω ένα τραγικό πρόβλημα υγείας. Έχω ωχρά κηλίδα και στα δύο μου μάτια. Δεν με πειράζει. Έχει κι άλλες εκφάνσεις η ζωή, έστω κι αν δεν είναι πολύ ευχάριστες», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην Espresso το 2011.

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με τον ρόλο του αστυνομικού  ή του στρατιωτικού. Η Δήμητρα Σερεμέτη «έχασε» τον αγαπημένο σύζυγό της, τρία χρόνια μετά τον γάμο τους, μετά από μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο.
Σε πολύ μικρή ηλικία είχε χάσει τη μητέρα της και μεγάλωσε με την αδελφή της και τον πατέρα της.

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 3 Ιουνίου στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.