Latest News

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κοίτα πως γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά


Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος...
στον Πειραιά.
Όπως μαθαίνουμε από το δελτίο Τύπου του Δήμου Πειραιά,  ξεκίνησε σήμερα το πρωί,  με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά  Βασίλη Μιχαλολιάκου, στις Αστικές Πύλες (34ου Συντάγματος), πρόγραμμα καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)".

Στη δράση αυτή, με το γενικό σύνθημα: «η προστασία του περιβάλλοντος είναι πολιτισμός»,  συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου, καθώς και δεκάδες μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν, από την Αρχαιολόγο κα Κυριακή Ψαράκη, στο κτίριο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, όπου εκτίθενται και συντηρούνται τα αρχαία ευρήματα από τις ανασκαφές στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στον Πειραιά.

Ο καθαρισμός θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, 6 Ιουνίου, στις 08:30, στον αρχαιολογικό χώρο της Τερψιθέας (Καραΐσκου και Σκουζέ)".


@ Αναρωτιέται κανείς μα είναι δυνατόν να περιμένουν την παγκόσμια ημέρα του Περιβαλλόντος για "ξεκινήσουν  πρόγραμμα καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων της πόλης"; Ας ελπίσουμε πως τα παιδιά περιορίστηκαν στη ξενάγηση και δεν τα έβαλαν να καθαρίσουν αν και στη φωτογραφία βλέπουμε ένα κοριτσάκι που φοράει λαστιχένια γάντια...
Και καλά οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιάμ οι μαθητές των σχολείων τι δουλειά έχουν με τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων;