Latest News

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η Χρυσή Αυγή επέστρεψε στη Νίκαια: «Μας απείλησαν πως θα έχουμε την τύχη του Φύσσα»

Η Χρυσή Αυγή επέστρεψε στη Νίκαια: «Μας απείλησαν πως θα έχουμε την τύχη του Φύσσα»Φαίνεται πως αλλάξε τακτική, αλλά όχι και πρόσωπο  η «Χρυσή Αυγή» που έκανε την επανεμφάνισή της στη Νίκαια την ημέρα...
των ευρωεκλογών.







Περίπου 15 κοντοκουρεμένοι και καλογυμνασμένοι νεαροί, ξύπνησαν μνήμες στους κατοίκους της περιοχής, όταν εμφανίστηκαν έξω από εκλογικό κέντρο στο 12 Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας, κάνοντας επίδειξη ισχύος με τη μηχανοκίνητη περιπολία τους.
Τα θύματα, καταγγέλλουν ότι τους απείλησαν πως θα έχουν την τύχη του Παύλου Φύσσα.
Μια γυναίκα,  περιγράφει τα λόγια που της είπαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής», τα οποία έβαλαν ως στόχο μέλη αριστερών συνδυασμών:
«Έφτασαν στο εκλογικό τμήμα και άρχισαν να μας βρίζουν χυδαία και να απειλούν ότι θα φέρουν τα τάγματα εφόδου. Αφορμή ήταν ότι είχαμε στήσει τραπεζάκια των συνδυασμών μας. Προφανώς δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους τάγμα, γιατί τα τάγματα τα εννοούν οπλισμένα με μαχαίρια και σιδερογροθιές. Άλλους τους απείλησαν ότι θα έχουν την τύχη του Παύλου Φύσσα. Τελευταία τους λέξη πριν φύγουν, ήταν ότι θα ξανάρθουν».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες θα φανεί περισσότερο η αλλαγή τακτικής του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο έχει ως κύριο στόχο να κεφαλαιοποιήσει τα υψηλά ποσοστά του σε Πέραμα και Νίκαια.
Τοπικός παράγοντας της Νίκαιας, εξηγεί πως «θα επιχειρήσουν να επιβληθούν δια του φόβου, περνώντας το μήνυμα ότι είμαστε εδώ και σας βλέπουμε. Αυτό θα το κάνουν μέσω μιας δυναμικής και συνεχιζόμενης παρουσίας στις συνοικίες αυτές. Χωρίς ένοπλες επιθέσεις εις βάρος μεταναστών, αλλά με στοχευμένες επιθέσεις περισσότερο πολιτικές. Η αστυνομία από την πλευρά της, έχει πια ενεργό ρόλο και έντονη παρουσία, με συνέπεια οι χρυσαυγίτες να είναι διπλά προσεκτικοί».