Latest News

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Νέα προθεσμία για την Ελένη Ζαρούλια

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί στις 17 Ιουνίου έλαβε η Ελένη ΖαρούλιαΣυνεχίζεται ο κύκλος των απολογιών των μελών της Χρυσής Αυγής...
στις ανακρίτριες. Σήμερα οδηγήθηκε η βουλευτής της ΧΑ Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Ν.Μιχαλολιάκου, προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. 

Λόγω κωλλύματος στο πρόσωπο του δικηγόρου της ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 17 Ιουνίου, την επόμενη Τρίτη και αφού νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η συμπληρωματική απολογία του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή για υπόθεση με όπλα. 

Η σύζυγος Μιχαλολιάκου έφτασε στο Εφετείο της Αθήνας συνοδευόμενη από τον επίσης βουλευτή της Χ.Α. και κατηγορούμενο στην υπόθεση Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Η απολογία της ορίστηκε για τις 12:00 το μεσημέρι. 

Η κ. Ζαρούλια, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν παρούσα στο Εφετείο κατά τη διάρκεια απολογιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καλείται να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει η κ. Ζαρούλια, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Εσύ δε, αφότου εντάχθηκες στην παραπάνω οργάνωση, γνωρίζοντας και υποστηρίζοντας τις ως άνω αρχές της, ανελίχθηκες στην ιεραρχία αυτής και αναδείχθηκες ως εκ των επίσημων εκφραστών των θέσεων και παράνομων δράσεών της, διευθύνοντάς την από κοινού με άλλους, αναφερόμενη απευθείας στον αρχηγό, συγκατηγορούμενό σου, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, διακηρύσσοντας τις παραπάνω αρχές της οργάνωσης, με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών, αλλά και εναντίον ομάδων ή ατόμων, που στοχοποιούνται από τη 'Χρυσή Αυγή' ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της, σε ομιλίες σου σε διάφορες εκδηλώσεις της οργάνωσης, ακόμη δε κι από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ως βουλευτής της Β' Περιφέρειας Αθηνών, μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 - στις οποίες η εν λόγω οργάνωση μετέσχε ως πολιτικό κόμμα με την επωνυμία 'Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή' - μετέχοντας και δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας σχετικές εγκληματικέ δράσεις - επιθέσεις, με τις οποίες η εγκληματική οργάνωση 'Χρυσή Αυγή' εμφανιζόταν, διαπράττοντας τα προαναφερόμενα εγκλήματα αλλά και πολλά άλλα, ότι δήθεν εκφυλίζει τους θεσμούς της Χώρας και υποκαθιστά τις νόμιμες Αρχές του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης (αρμόδιες για την τήρηση της τάξεως και της ασφάλειας, τον έλεγχο της νομιμότητας, την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, τη θεσμική διενέργεια εκδηλώσεων σε ιστορικές επετείους και εορτές, κλπ), προβαίνοντας, μεταξύ άλλων, σε βίαιες και ρατσιστικού περιεχομένου επιθέσεις σε βάρος των ως άνω στοχοποιημένων ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν σε όλους τους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα 'κατ'εφαρμογή των καταστατικών αρχών' και επιδιώξεων της οργάνωσης».

Ενδεικτικά, οι δύο Εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους 'Αντίπνοια' στα Πετράλωνα και 'Συνεργείο' στην Ηλιούπολη κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση προφυλακίστηκε ο επίσης βουλευτής Ν.Κούζηλος
Την περασμένη εβδομάδα απολογήθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με περιορισμό κατ' οίκον, 24ωρη αστυνομική φύλαξη και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Εξαίρεση στον περιορισμό κατ' οίκον που επιβλήθηκε στον Δ.Κουκούτση είναι η μεταφορά του στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και στα νοσοκομεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.