Latest News

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ιδού η εγκατάλειψη του Πειραιά μετά τις εκλογές (ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕΤ)

Ένας μήνας πέρασε από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ετοιμάζεται να παραδώσει τα κλειδιά του...
Δήμου Πειραιά. 
Πίσω του θα αφήσει  μια πόλη ρημαγμένη και βρώμικη καθώς έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια για να λειτουργεί στοιχειωδώς η δημοτική μηχανή μετά την ήττα του στις εκλογές από τον Γιάννη Μώραλη.
Η πόλη είναι γεμάτη σκουπίδια με τους κάδους να ξεχειλίζουν βρώμα και δύσκολα μπορεί πλέον να πει κανείς αν ο Πειραιάς είναι σήμερα πιο καθαρός από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου από την εποχή του Παναγιώτη Φασούλα. 


Η εικόνα αυτή είναι από τη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Ανδρούτσου, κοντά στο κέντρο του Πειραιά. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες υπάρχουν απορρίμματα έξω από τους κάδους, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς να έρθει να τα μαζέψει και η μυρωδιά είναι ανυπόφορη στη γειτονιά.



Οι  εκλογές μπορεί να έχουν τελειώσει, αλλά οι αφίσες και τα πλακάτ παραμένουν σε πολλά σημεία της πόλης. 
Μπορεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έκανε επιχειρήσεις -σκούπα με τους εθελοντές, αλλά χρειάζεται να πιάσουν δουλειά και οι υπηρεσίες του Δήμου για να απομακρυνθεί όλο το προεκλογικό υλικό από το κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά. 


Το παράνομο παρκάρισμα αποτελεί πλέον μόνιμη κατάσταση στους δρόμους του κέντρου του Πειραιά. 
Οι οδηγοί παρκάρουν όπου 
γουστάρουν και απλά η απερχόμενη δημοτική αρχή παρακολουθεί το χάος στους δρόμους. Η πόλη με το μεγάλο λιμάνι θυμίζει ένα απέραντο πάρκινγκ, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Τα πολυδιαφημισμένα έργα για την ανάπλαση στην Πλατεία Πηγάδας ξεκίνησαν βιαστικά προεκλογικά μετά από πιέσεις στον εργολάβο που δεν είχε πληρωθεί και σταμάτησαν μετά τις εκλογές.Τώρα στα λόγια γίνονται προσπάθειες να ξεπαγώσουν τα έργα, αλλά ήδη η ανάπλαση έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για έξι μαγαζιά και δυο περίπτερα στην ιστορική πλατεία της πόλης.


Το παρεμπόριο ζει και βασιλεύει στην πόλη. Οι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές συνεχίζουν να στήνουν τους πάγκους τους   ακόμα και μετά την επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας στην πλατεία Ιπποδαμείας. 



Η εγκατάλειψη της πόλης έχει ξεκινήσει από την προεκλογική περίοδο, αλλά απλά φαίνεται πιο πολύ όσο περνάει ο καιρός. Ο απερχόμενος δήμαρχος εγκανίασε την Ανθοκομική έκθεση και δεν πρόσεξε καν τους ξηλωμένους φράκτες  στον Τινάνειο Κήπο. 
Το θέμα έγινε γνωστό με σχετικό φωτορεπορτάζ στις αρχές Μαϊου, αλλά η εικόνα παραμένει ίδια ακόμη και σήμερα λες και δεν πέρασε μία μέρα. Ουδείς από την απερχόμενη δημοτική αρχή ενδιαφέρθηκε να κλείσει τις τρύπες στα παρτέρια...  




Κάπως έτσι φαίνεται πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τιμωρεί τους δημότες, επειδή δεν τον επανεξέλεξαν δήμαρχο, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Πειραιάς ίσως επιβεβαιώνει την επιλογή των πολιτών.
Έτσι για να μάθετε όσοι τον ψηφίσατε!!!