Latest News

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ιαπωνία - Ελλάδα 0-0 : Η ισοπαλία κρατάει ζωντανό το όνειρο


Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε όρθια, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 38' λόγω αποβολής του Κατσουράνη, μένοντας στο 0-0 με την Ιαπωνία και διατηρεί τις...
ελπίδες πρόκρισης.
Ισοπαλία για την Εθνική που έπαιζε με 10 παίκτες για πάνω από ένα ημίχρονο.To πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πολύ άσχημο θέαμα με ελάχιστους συνδυασμούς και τελικές προσπάθειες. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο μόλις καλά σουτ.   Θα ήταν παντελώς αδιάφορο αν ο διαιτητής δεν απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αρχηγό της Εθνικής Κώστα Κατσουράνη. Και οι δύο κίτρινες κάρτες ήταν δίκαιες. Μετά την αποβολή του Κατσουράνη ο Σάντος έβγαλε τον Φετφατζίδη για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Καραγκούνη.   Ήταν η δεύτερη αλλαγή μετά την αναγκαστική αντικατάσταση του Κώστα Μήτρογλου με τον Φάνη Γκέκα, όταν ο πρώτος χτύπησε μετά από αγκωνιά Ιάπωνα.   Στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε κοντά τις γραμμές και με 4-4-1 πια δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα αρχικά. Στο 58' μάλιστα κερδίσαμε τρία κόρνερ σερί και ο Γκέκας έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν την κεφαλιά του απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Ιαπώνων.   Μετά το 70' όμως οι Ιάπωνες ανέβασαν ρυθμούς και έφθαναν με αξιώσεις στην ελληνική περιοχή, αλλά ο Καρνέζης έκανε μερικές καλές επεμβάσεις. Στα τελευταία μάλιστα λεπτά ο Μανωλάς ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και η Εθνική έπαιζε ουσιαστικά με 10 παίκτες.   
Η βαθμολογία στον όμιλο της εθνικής έχει διαμορφωθεί ως εξής:  
 Κολομβία 6 
Ακτή του Ελεφαντοστού 3 
Ιαπωνία 1 
Ελλάδα 1  
 Στον τελευταίο αγώνα η Εθνική αντιμετωπίζει την Ακτή του Ελεφαντοστού και αν κερδίσουμε και ταυτόχρονα χάσουν οι Ιάπωνες από την Κολομβία περνάμε στην δεύτερη φάση. Aν κερδίσουν και οι Ιάπωνες την Κολομβία τότε θα έχουμε ισοβαθμία και την πρόκριση θα την πάρει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων.