Latest News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Το Facebook επιτρέπει αδιάκριτες ερωτήσεις με το "ASK" και μετά δίνει τα στοιχεία σε διαφημιστές!

Το Facebook επιτρέπει τις αδιάκριτες ερωτήσεις με το "ASK"Εάν σας τρώει η περιέργεια να μάθετε κάποιες πληροφορίες που -εκούσια ή ακούσια- κάποιος από τη λίστα των friends σας παρέλειψε να βάλει στο προφίλ του, όπως...
το Relationship Status, τoν εργοδότη, τις σπουδές ή τον τόπο καταγωγής, μπορείτε πλέον να το ρωτήσετε αυτοπροσώπως, με την νέα παροχή ASK που λάνσαρε σιωπηλά το Facebook, τους τελευταίους μήνες. 

  Τo ASK button όπως εμφανίζεται στο προφίλ  Τo ASK button όπως εμφανίζεται στο προφίλΤο κοινωνικό δίκτυο δεν επιβάλλει κανένα περιορισμό στις ερωτήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος, πέραν της σύνδεσης δύο χρηστών ως 'friends'. Ως εκ τούτου, επιτρέπονται ακόμα και πιο προσωπικές ερωτήσεις όπως τηλέφωνα, email, ραντεβουδάκια για ποτό ή οτιδήποτε άλλο. Εάν ερωτηθεί κανείς από άλλον χρήστη για κάποιο από τα παραπάνω, λαμβάνει μια ειδοποίηση με την αυτοματοποιημένη ερώτηση, ή με κείμενο που έχει συντάξει ο 'περίεργος' φίλος καθώς και μια σειρά από πιθανές απαντήσεις που μπορεί να δώσει.   Όμως, προσοχή. Σύμφωνα με το Mashable, μπορεί τα στοιχεία που ανταλλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους σε ιδιωτικό επίπεδο, μέσω του ASK, να μην εμφανίζονται δημοσίως πουθενά στο Facebook, όμως είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στους διαφημιστές που συνεργάζονται με το κοινωνικό δίκτυο, μαζί με άλλα δημογραφικά (που έχουμε επιλέξει να μην εμφανίζονται στο δημόσιο προφίλ μας). Η σταθερή δικαιολογία για την διάθεση στοιχείων σε τρίτους, είναι "για να μπορούν να 'σερβίρουν' ακόμα πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο" στους χρήστες. Είτε 'ανακρίνουν', είτε 'ανακρίνονται'.