Latest News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Χειροπέδες σε ζευγάρια από την Αλβανία που έκλεβαν ρούχα από τα μαγαζιά του Πειραιά...

Τρία ζευγάρια από την Αλβανία έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ, ενώ αναζητείται ένα ακόμη ζευγάρι συνεργών για κλοπές σε καταστήματα ρούχων στον Πειραιά και...
το Μαρούσι. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από τον Οκτώβριο του 2013 είχαν προμηθευθεί σακούλες με το λογότυπο των καταστημάτων, τις οποίες επένδυσαν εσωτερικά με αλουμινόχαρτο, για να μην ενεργοποιείται ο αντικλεπτικός συναγερμός κατά την έξοδο από το κατάστημα και τη μεταφορά των κλεμμένων ρούχων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Ιωάννη Ρέντη συνέλαβαν έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 30 έως 62 ετών). Αναζητούνται ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνεργοί τους. 

Οι έξι δράστες συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στον Πειραιά και όπως διαπιστώθηκε λίγο νωρίτερα είχαν μπει σε κατάστημα ρούχων στην ίδια περιοχή από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα ενδύματα, τα οποία είχαν τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένες σακούλες για να μην ενεργοποιείται ο αντικλεπτικός μηχανισμός και τα μετέφεραν σε δύο Ι. Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους που ήταν σταθμευμένα σε κοντινό σημείο. 

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες, είχαν διαπράξει ακόμα τέσσερις κλοπές από καταστήματα στο Μαρούσι και τον Πειραιά.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο αυτοκίνητά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά ρούχα που είχαν κλαπεί συνολικής αξίας 10.000 ευρώ και τρεις ειδικά διαμορφωμένες σακούλες. Επίσης, κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.