Latest News

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Διαψεύδει τον Μιχαλολιάκο ο δημοτικός του σύμβουλος για όσα συνέβησαν στην Καστέλα

Διαψεύδει τον Μιχαλολιάκο ο δημοτικός του σύμβουλοςΤην αλήθεια για όσα συνέβησαν έξω από εκλογικό κέντρο του Πειραιά διαψεύδοντας τον Βασίλη Μιχαλολιάκο για όσα υποστήριξε ότι συνέβησαν στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα...
στην Καστέλλα αποκατέστησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτης Κάσσης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό το λογαριασμό στο Facebook ο διακεκριμένος ποινικολόγος ο οποίος ήταν παρών στο σχολικό συγκρότημα το επίμαχο διάστημα αναφέρει ότι «κανένα ιδιαίτερο ουσιαστικά συμβάν δεν έλαβε χώρα» διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

«Όντας παρών στο περιστατικό, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ουδείς παρεμποδίστηκε, ιδιαίτερα ο κ. Δήμαρχος, στην είσοδο του στο σχολικό συγκρότημα, ενώ από το video το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που βρισκόταν γύρω του, ήταν στελέχη του συνδυασμού του» αναφέρει χαρακτηριστικά «γιατί η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κάσση έχει ως εξής:

«Επειδή κάποτε η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η αλήθεια βοηθάει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και την αποφυγή της πόλωσης, πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα για τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα στην Καστέλλα.

Κανένα ιδιαίτερο ουσιαστικά συμβάν δεν έλαβε χώρα. Αυτό άλλωστε είμαι σε θέση να το γνωρίζω απόλυτα, καθώς ήμουν ο πρώτος από τον συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος έφτασε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποιήσεως από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού. Πράγματι, λίγο πριν την άφιξή μου, είχε λάβει χώρα ένα λεκτικό επεισόδιο μεταξύ οπαδών του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και μιας ομάδας οπαδών του συνδυασμού το κ. Μιχαλολιάκου, σχετικά με τη μαγνητοσκόπηση από το κινητό τους των κινήσεών τους. Με την παρέμβασή μου και τη συνδρομή των υπευθύνων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», αλλά και την ψύχραιμη αντιμετώπιση της εντάσεως, που παρέμεινε λεκτική, από τους παρόντες αστυνομικούς, το όλο θέμα έληξε μέσα σε λίγα λεπτά και οι οπαδοί του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» αποχώρησαν από το χώρο, προ της αφίξεως του κ. Δημάρχου, ενώ κανείς από αυτούς δεν φόραγε μαύρες μπλούζες κ.λπ., όπως αναφέρεται, αλλά άσπρες μπλούζες με τυπωμένο το λογότυπο «Πειραιάς Νικητής». Ο κ. Δήμαρχος κατέφθασε μετά τη λήξη του συμβάντος, ενώ ήδη επικρατούσε ηρεμία.

Όντας παρών στο περιστατικό, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ουδείς παρεμποδίστηκε, ιδιαίτερα ο κ. Δήμαρχος, στην είσοδο του στο σχολικό συγκρότημα, ενώ από το video το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που βρισκόταν γύρω του, ήταν στελέχη του συνδυασμού του.

Θεωρώ ότι οι διευκρινίσεις αυτές είναι απαραίτητες γιατί ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου, ήταν να γίνει μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της. Όντας εκτός από Πειραιώτης και Μανιάτης που αποστρέφεται κάθε τι διχαστικό για την πόλη του, κάθε τι που οδηγεί σε πόλωση, μέσω τραγικοποίησης και μεγιστοποίησης ασήμαντων περιστατικών, καταντώντας τον Πειραιά μια αστυνομοκρατούμενη περιοχή προς αποφυγήν επεισοδίων από τεχνητές εντάσεις, όφειλα να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για το γεγονός αυτό.

Παραμένω στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση που ερευνηθεί περαιτέρω το συμβάν, αν και από όσο γνωρίζω ουδεμία νομική ενέργεια έχει γίνει ως σήμερα».

  



Θεωρώ ότι οι διευκρινίσεις αυτές είναι απαραίτητες γιατί ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου, ήταν να γίνει μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της. Όντας εκτός από Πειραιώτης και Μανιάτης που αποστρέφεται κάθε τι διχαστικό για την πόλη του, κάθε τι που οδηγεί σε πόλωση, μέσω τραγικοποίησης και μεγιστοποίησης ασήμαντων περιστατικών, καταντώντας τον Πειραιά μια αστυνομοκρατούμενη περιοχή προς αποφυγήν επεισοδίων από τεχνητές εντάσεις, όφειλα να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για το γεγονός αυτό. Παραμένω στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση που ερευνηθεί περαιτέρω το συμβάν, αν και από όσο γνωρίζω ουδεμία νομική ενέργεια έχει γίνει ως σήμερα.