Latest News

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο ηγέτης Μαρινάκης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι...

Όσοι έτυχε να δουν τα δύο επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής "Αυτοψία" στον "Αlpha" με θέμα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, τότε εύκολα θα κατάλαβαν τη διαφορά μεταξύ του ηγέτη και των υποψήφιων δημάρχων...
στο λιμάνι. 

Αν κάποιος απ' όσους μίλησαν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό μπορεί να χαρακτηριστεί ηγέτης, αυτός δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν απλώς υποψήφιοι που διεκδικούν να γίνουν δήμαρχοι της πόλης για την επόμενη πενταετία.
Η εμφάνισή του Μαρινάκη ήταν -με μια λέξη- ΗΓΕΤΙΚΗ. Φάνηκε αποφασισμένος να βγει νικητής. Μίλησε απλά και κατανοητά. Κοφτά και σταράτα σαν γνήσιος πειραιώτης, είπε όσα ήθελε να πει κι έδωσε απαντήσεις. Δεν έκρυψε τα συναισθήματά του, όταν αναφέρθηκε στον αείμνηστο πατέρα του. 
Δεν παρέλειψε να δεσμευτεί δημόσια πως θέλει να κάνει πέντε έργα στον Πειραιά και να πείσει ότι αυτά θα γίνουν, λέγοντας: 
"Ο δικός μου ρόλος είναι πέντε έργα τα οποία έχουμε πει ότι θα φτιάξουμε. Είναι μια δέσμευση δική μου, πως μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα θα το προσπαθήσω, θα το πετύχω. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει και μέχρι τώρα τα στοιχήματα τα κερδίζω..."

Στην εκπομπή της επόμενης ημέρας, είδαμε τους υποψήφιους δημάρχους σε μονταρισμένες δηλώσεις να μιλούν χωρίς να λένε τίποτα, που να ενδιαφέρει τουλάχιστον τους Πειραιώτες. Ούτε κουβέντα δεν είπαν για το τι θέλουν να κάνουν για την πόλη, αφού δεν ανέφεραν ένα έργο! Μιλούσαν για τον Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό,τα συμφέροντα, ποιοι έφυγαν και ποιον στηρίζουν ή μιλούσαν για τον εαυτό τους. Αυτά φαίνεται πως τους "έκαιγαν" κι έλεγαν τον πόνο τους. 


Μπορεί κανείς να πει ότι ήταν έτσι η δομή της εκπομπής. Ο Μαρινάκης έδωσε μόνος του συνέντευξη, ενώ  άλλοι έκανε δηλώσεις που μπορεί να είχαν κοπεί στο μοντάζ. Όμως κι έτσι να είναι ακόμα κι αυτό δείχνει τη διαφορά μεταξύ του ηγέτη και του υποψήφιου. Ο ένας επιβάλει τους όρους τους στην εκπομπή και οι άλλοι απλώς ακολουθούν τις εντολές του παρουσιαστή.
Εδώ να πούμε πως ο Αντώνης Σρόιτερ μπορεί να είναι ένας καλός δημοσιογράφος,αλλά δεν το 'χει με τον Πειραιά.(Με το συμπάθειο, Αντώνη, αλλά οι ερωτήσεις ήταν επιφανειακές, ανούσιες και πάνω απ' όλα "μαρτυρούσαν" έναν άνθρωπο που δεν ξέρει την πόλη και δεν έχει ιδέα τι γίνεται στο Δήμο Πειραιά).
Κάποια στιγμή το είπε ευθέως και ο Μαρινάκης που τον προέτρεψε να κάνει μια βόλτα στην πόλη πριν του κάνει τις ερωτήσεις.Τέλος πάντων,το θέμα δεν είναι ο δημοσιογράφος, αλλά η διαφορά μεταξύ του ηγέτη και των υποψηφίων.

@Όσοι γνωρίζουν καλά το λιμάνι λένε ότι ο Πειραιάς ψηφίζει κατά παράδοση δεξιόστροφα και θέλει ηγέτη. Κι αυτή την στιγμή η πόλη χρειάζεται έναν να μπορεί να μπει μπροστά, για να έρθουν καλύτερες ημέρες στο λιμάνι. 
Αν λοιπόν,υπάρχει ηγέτης στον Πειραιά αυτός λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό μπορεί να πικραίνει κάποιους, αλλά είναι η αλήθεια. 
Τελεία και παύλα!