Latest News

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Λίγα λόγια για την Πασχαλίνα Καλαγιά...

Σίγουρα την Πασχαλίνα Καλαγιά -Καραμαλάκου την γνωρίζουν και την αγαπάνε όλοι κάτω στον Πειραιά. 
Ωστόσο μπορείτε να μάθετε λίγα λόγια για την ίδια και...

έργο της στην πόλη, καθώς η νυν πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ θα είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Μας Ενώνει ο Πειραιάς". 


ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΑΓΙΑ-ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΟΥ
Η Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Σπούδασε οπτικός και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Ασφαλιστικό Τομέα. Είναι  Πρόεδρος και μέτοχος Ανωνύμου εταιρείας.
Είναι παντρεμένη με τον νευροχειρουργό Ηλία Καλαγιά και είναι μητέρα δύο κοριτσιών.
Η πολιτική της δράση στον Δήμο Πειραιά ξεκίνησε όταν το 1986 εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος.
Από τότε έως και σήμερα έχοντας τη στήριξη του Πειραϊκού λαού εκλέγεται ανελλιπώς.
Έχει διατελέσει:
Πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, όπου επί προεδρίας της ξεκίνησαν –για πρώτη φορά- οι συστηματικοί εμβολιασμοί των παιδιών στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερήλικων όπου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει ιδρύσει πολλούς παιδικούς σταθμούς, δημιούργησε τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και πρωτοπόρησε στη δημιουργία Κέντρων Φύλαξης Παιδιών. Ακόμα καθιέρωσε τη Γραμμή Ζεστασιάς, με επιστημονική στήριξη για τους μοναχικούς ανθρώπους.
Πρόεδρος Δ.Ε.Π.Α.Π. (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά ), αναλαμβάνοντας την ίδρυση ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες, την ανάπλαση των Παιδικών Χαρών του Δήμου, τη δημιουργία – για πρώτη φορά- Παιδικής Χαράς για παιδιά με ειδικές ανάγκες (περιοχή Δηλαβέρη), την ίδρυση Πολιτιστικών Κέντρων και τη δημιουργία Φιλαρμονικής του Δήμου.
Το 2010 εξελέγη –για άλλη μια φορά- πρώτη γυναίκα σε αριθμό σταυρών, με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου «Μας ενώνει ο Πειραιάς». Ορίστηκε Πρόεδρος της ΚΟ.ΔΕ.Π.( Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Πειραιά)και εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρόνοιας του Δήμου Πειραιά.
Δημιούργησε τον ξενώνα αστέγων «Ανακούφιση», την Τράπεζα Αγάπης & Προσφοράς, τοΚοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Πολυιατρείο, ενίσχυσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη Διδακτική Αλληλεγγύη για οικονομικά ασθενείς μαθητές. Ακόμα καθιέρωσε τις παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά ασθενών οικονομικά οικογενειών. Έχει καταφέρει να στηρίζει κάθε μήνα πάνω από 3000 ευπαθείς οικογένειες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Περισσότερα για την Πασχαλίνα Καλαγιά http://www.paschalinakalagia.gr/