Latest News

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Φιέστα ξανά για το νέο σχολείο της Ραλλείου

Προεκλογικά προγραμματίζουν για μια ακόμη φορά να κάνουν τελετή θεμελίωσης του νέου σχολικού κτιρίου της...
Ραλλείου σχολής.
Η νέα τελετή διοργανώνεται γύρω στις 11.00 πρωί της Δευτέρας από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 
Αυτή τη φορά το πρόσχημα είναι - λέει- η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου που έχει εξαγγελθεί επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα πριν από πέντε χρόνια. Όμως τα έργα είχαν παγώσει από το 2012 επί δημαρχίας Βασίλξ Μιχαλολιάκου. 
Τότε ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προχωρήσει τις εργασίες ανάλογα με την χρηματοδότηση.
 Ήδη η νέα τελετή θεμελίωσης πραγματοποιείται πριν τις εκλογές και προκαλεί ποικίλες. αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι δεν θα παραβρεθεί με δεδομένες τις σχέσεις με τον υπουργό Παιδείας που υποστηρίζει τον Γιάννη Μώραλη. Η απουσία του απερχόμενου δημάρχου δεν θεωρείται ότι είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς δεν μπορεί να μην είναι παρών στη θεμελίωση ενός έργου στην πόλη.

Για το ίδιο θέμα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου έκανε λόγο σε δήλωσή του για «πολιτικάντικο εξυπνακισμό» και κατήγγειλε τα εξής:

«Ένα έργο, που έχει ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια, δημοπρατήθηκε, για πρώτη φορά, το 2009 και ο κ. Σγουρός το εξήγγειλε, ξανά, το 2012, έρχεται να θεμελιώσει (!) τώρα ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος. Αυτό είναι πολιτικάντικος εξυπνακισμός: Αντί να απολογηθούν που είτε ως κυβερνήσεις είτε ως Αυτοδιοίκηση καθυστέρησαν δραματικά ένα σημαντικό έργο, επιδίδονται τώρα σε φιέστες προεκλογικού χαρακτήρα. Σε τέτοιες φιέστες είναι προφανές ότι δεν θα παραβρεθώ».

 Φυσικά ο απερχόμενος δήμαρχος δεν αποκλείεται να κάνει δική του τελετή θεμελίωσης αν και δύσκολα  προλαβαίνει έως αύριο...