Latest News

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο "Πιτσίλας" δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό - Ύποπτος για την εκτέλεση των δύο χρυσαυγιτών

Ύποπτος από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ήταν ο 31χρονος ποινικός που δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες από άγνωστο στην πλατεία Ελευθερίας...
στον Κορυδαλλό.
Ο δολοφονηθείς, που είχε το ψευδώνυμο «Πιτσίλας», είχε κατηγορηθεί για μία βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού πριν από δύο χρόνια και φέρεται να είχαν υπάρξει ορισμένα στοιχεία για εμπλοκή του στην αιματηρή επίθεση την 1η Νοεμβρίου 2013 με θύματα τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη σε μια ερευνώμενη συνεργασία αντιεξουσιαστών με ποινικούς.
Ωστόσο φέρεται να είχε και άλλες εμπλοκές στον ποινικό χώρο αφού είχε εξετασθεί και η τυχόν συμμετοχή του σε δύο ένοπλες επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 με στόχο εμπλεκόμενους σε ληστείες τραπεζών.
Τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του ο 31χρονος έτρωγε σε διανυκτερεύον εστιατόριο. Τον πυροβόλησε επιβάτης μοτοσικλέτας στο κεφάλι και στο σώμα. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο δράστης κατάφερε να τραπεί σε φυγή.
Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου 2012 είχε σημειωθεί πάλι δολοφονία με τον ίδιο τρόπο στην πλατεία Ελευθερίας ενός 31χρονου στην πλατεία Κορυδαλλού, κοντά στο σημείο της πρωινής επίθεσης.
Ο 31χρονος που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε κατηγορηθεί για έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος στις 29 Μαρτίου 2012 στο ΑΤ Κορυδαλλού, στο ίδιο τμήμα όπου το 2009 είχε εκδηλωθεί και η επίθεση της Σέχτας Επαναστατών. Από την αυτοσχέδια βόμβα σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Αστυνομικοί είχαν τότε κατορθώσει να συλλάβουν τον 31χρονο, ο οποίος υποστήριξε ότι «στόχος του δεν ήταν το Τμήμα αλλά το μπαλκόνι μιας γυναίκας στη διπλανή πολυκατοικία, με την οποία είχε προσωπικές διαφορές». Ο νεαρός πάντως προφυλακίστηκε γι' αυτή την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος μερικούς μήνες αργότερα.
Επιπλέον οι αστυνομικοί είχαν ορισμένες μαρτυρίες ότι ο 31χρονος ίσως εμπλεκόταν σε δύο επιθέσεις εναντίον ενός 40χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013. Ως αφορμή αυτών των συμπλοκών θεωρήθηκε η διανομή της λείας αλλά και η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης από μία ληστεία στην Καλαμάτα -είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2008- σε υποκατάστημα της Alpha Bank απ' όπου είχαν αρπάξει 383.000 ευρώ.
Ωστόσο μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες αλλά και καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για σχέσεις αντιεξουσιαστών με τον συγκεκριμένο «πυρήνα» ποινικών στον Κορυδαλλό και για τυχόν σχέσεις τους με τη διπλή δολοφονία της 1ης Νοεμβρίου, χωρίς όμως να υπάρξει τεκμηρίωση.
Έτσι λοιπόν μεγάλο ζητούμενο είναι αν η δολοφονία του 31χρονου στον Κορυδαλλό σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ποινικό χώρο ή αφορά τυχόν προσπάθεια εξάλειψης στοιχείων για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή.