Latest News

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Θοδωρής Δρίτσας: "Ο Μιχαλολιάκος αυθαιρετεί έως το τέλος της θητείας του..."




Αποδοκιμάζει και ο Θοδωρής Δρίτσας την παλαιοκομματικού τύπου κίνηση του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκο να εισηγηθεί προσλήψεις, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στο...
Δήμο Πειραιά.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Το λιμάνι της Αγωνίας/ η πόλη μας" σημειώνει τα εξής:

"’Ακόμη και λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, εξακολουθεί να αυθαιρετεί. Επιχείρησε χθες κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας να εισάγει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, θέματα  κατ´ επείγοντα και έκτακτα, χωρίς αυτό συμβαίνει. Προσλήψεις συμβασιούχων, προφανώς προεκλογικού χαρακτήρα, υλοποίηση δράσεων πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως και χαριστική αδειοδότηση και μετατόπιση περιπτέρων.
Οι δυο δημοτικοί μας σύμβουλοι, Μαρία Σταθάκη και Γιάννης Καρδαράς, με την αποφασιστική στάση τους, απέτρεψαν την έγκριση αυτής της παράτυπης απόφασης, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση μαζί με άλλες παρατάξεις".
Ο Δήμος Πειραιά, χρειάζεται προσλήψεις εργαζομένων αλλά δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς προεκλογικά με τέτοια θέματα. Ούτε να δρομολογεί έργα αλλά ούτε και να θέτει σε διωγμό και σε ανασφάλεια τους περιπτερούχους και ταυτόχρονα να προχώρα σε εξαιρέσεις έξω από το πλαίσιο του νομού.
Ειδικά για τους περιπτερούχοι του Πειραιά, για μια ακόμη φορά, δηλώνουμε τη συμπαράταξη μας, με τις θέσεις τους που είναι και δίκες μας θέσεις.
Ως νέα δημοτική αρχή θα προασπίσουμε το χαρακτήρα του περίπτερου ως κοινωνικού βοηθήματος και θα διεκδικήσουμε μαζί με τον κλάδο τη κατάργηση μνημονικών νομών για την υπαγωγή του περίπτερου στον νόμο 1939 του 2011. Εγγυούμαστε, τέλος ότι η χωροθέτηση των περιπτέρων, θα γίνεται, με κανόνες γνωστούς και σαφείς και με διαδικασίες διαφανείς ύστερα από διαβούλευση με τον κλάδο. "