Latest News

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Γ. Μώραλης: "Η ανατροπή ξεκίνησε στον Πειραιά..."


«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και ήδη ο κόσμος νοιώθει ότι η ανατροπή  ξεκίνησε... 

στον Πειραιά».


Την απόλυτη αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι "η επόμενη 5ετία είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Πειραιά" ενώ σημείωσε πως «τα κόμματα δεν έχουν θέση στην αυτοδιοίκηση».
Τα βασικά σημεία της συνέντευξη Μώραλη στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 είναι τα εξής:

«Ο κ. Μιχαλολιάκος κουβαλάει τις παθογένειες του παλαιοκομματισμού»
«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολιτικές αναφορές στην κεντροαριστερά, ωστόσο επέλεξα να μην εμλακώ με τα κόμματα. Ο σημερινός δήμαρχος κουβαλάει μια παλαιοκομματική αντίληψη, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε μέσα σε κόμμα και έχει όλες αυτές τις κακές παθογένειες του παλαιοκομματισμού. Όλοι έχουν πολιτικό στίγμα, όπως και η πλειοψηφία των υποψηφίων του συνδυασμού μας. Άλλο αυτό και άλλο η παλαιοκομματική αντίληψη και η έννοια του κομματάρχη. Τα κόμματα μπορούν να είναι πυλώνες δημοκρατίας, ωστόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να υπάρχει ένας Δήμαρχος ο οποίος προέρχεται από κομματικούς μηχανισμούς».
«Ο πολίτης θα μας δώσει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον Πειραιά»
«Η επόμενη πενταετία είναι η τελευταία χρυσή ευκαιρία για τον Πειραιά. Στο επίκεντρο της Ευρώπης θα βρεθούν πόλεις-λιμάνια για να αναπτυχθούν, άρα το διακύβευμα για τον πολίτη είναι ποιά ομάδα και ποιός επικεφαλής μπορεί να κάνει την ανατροπή με θέληση, γνώση και χωρίς αγκυλώσεις από κόμματα. Τι θα επιλέξει; Μια ομάδα ανθρώπων που προέρχεται από τα κόμματα ή μια ομάδα ανθρώπων που προέρχεται από την αγορά, από τις επιχειρήσεις, από τον ανταγωνισμό, από το εμπόριο, από τον Αθλητισμό; Η διαφορά είναι σαφής και θέλω να πιστεύω ότι ο πολίτης θα μας δώσει τυην ευκαιρία να αλλάξουμε τον Πειραιά».
«Ο Πειραιάς-Νικητής θα υλοποιήσει στο ακέραιο τα έργα που εξήγγειλε»
«Έχουν γίνει πράγματα και θαύματα σε άλλους Δήμους. Γιατί όχι και στον Πειραιά; Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα και θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά ισχυρές προσωπικότητες. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το τρέχον ΕΣΠΑ και το νέο ΕΣΠΑ, όπως είναι το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο, αλλά και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Ασφαλώς δεν περιμένει κανείς να γίνει ο Πειραιάς Σιγκαπούρη μέσα σε ένα χρόνο, υπάρχει όραμα και σχέδιο. Όσα εξαγγείλαμε, θα τα υλοποιήσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει ο «Πειραιάς Νικητής» και να μην φτιάξουμε αυτά τα 10 έργα. Πρωτίστως όμως θα αλλάξουμε τον τρόπο Διοίκησης του Δήμου Πειραιά. Αυτό δεν θέλει χρήματα, αλλά βούληση και μια διαφορετική δομή στη λειτουργία του Δήμου».

«Εξωστρέφεια στη λειτουργία του Δήμου Πειραιά»
«Η πρώτη μας κίνηση είναι να δώσουμε μια άλλη νοοτροπία  στηη λειτουργία του Δήμου, να μιλήσουμε με τους υπαλλήλους, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα.  Είτε είναι στο κεντρικό κτίριο, είτε στην Πολεοδομία, είτε στον τομέα Πρασίνου. Να δώσουμε ένα μήνυμα εξωστρέφειας. Ο κόσμος έχει δικαιώματα, δεν είναι δυνατόν για να εξυπηρετηθεί, να αναγκάζεται να φτάσει στο γραφείο του Δημάρχου, αυτές είναι λογικές της δεκαετίας του 1980, είμαστε στο 2014 και κοιτάζουμε μπροστά».
«Ο απερχόμενος Δήμαρχος προεκλογικά ρίχνει λάσπη»
«Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας.  Ο απερχόμενος Δήμαρχος επιλέγει να διασπείρει κουτσομπολιά, φήμες, λάσπη αντί να συζητήσει για τα προβλήματα του Πειραιά. Δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα και το επικοινωνούμε στον κόσμο. Η συζήτηση πήγαινε σε κουτσομπολιά και λάσπη για να μην συζητήσουμε τι δεν έγινε 3,5 χρόνια ο απερχόμενος Δήμαρχος. Αυτά που έχει εξαγγείλει για την επόμενη πενταετία, τα είχε εξαγγείλει και το 2010. Βιώσιμη ανάπτυξη είχε πει, δεν είχε πει θα μαζέψουμε τα σκουπίδια από το κέντρο της πόλης. Και δηλώνει επιτυχημένος! Η βιώσιμη ανάπτυξη στον Πειραιά δεν υπήρξε. Γι αυτό και η ανεργία στον Πειραιά χτυπάει κόκκινο, γι αυτό και τα μαγαζιά κλείνουν, γι αυτό και οι τουρίστες δεν μένουν στην πόλη, γι αυτό και τα κτίρια φαντάσματα παραμένουν φαντάσματα. Άρα ένα που με στεναχωρεί είναι ότι δεν καθόμαστε να συζητήσουμε γι αυτά».

«Ο κ. Μιχαλολιάκος απέφυγε το ραδιοφωνικό debate γιατί φοβάται τα επιχειρήματά μας»
«Χθες υπήρχε μια αλαζονική διάθεση είτε από τον απερχόμενο Δήμαρχο, είτε φόβος, γιατί δεν μπορούμε να καλούμαστε όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και να απέχει. Προφανώς ή αντιμετωπίζει με αλαζονεία και έπαρση τους υποψήφιους Δημάρχους, είτε μετά από το τηλεοπτικό μας debate επειδή δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην επιχειρηματολογία μας, δεν θέλησε να ξαναβγεί το απόγευμα στο ραδιόφωνο. Δεν μου αρέσουν επίσης οι παλαιοκομματικές μέθοδοι από ένα παλαιοκομματικό δήμαρχο».
«Μοιράζουν ψηφοδέλτια του Μιχαλολιάκου στην Πολεοδομία Πειραιά»
«Δεν υπάρχει ισονομία στο θέμα της προβολής των συνδυασμών του Πειραιά. Χθες επισκέφθηκα την Πολεοδομία του Πειραιά. Και μέσα στην Πολεοδομία, παρουσία μου για να φανταστείτε το θράσος, μοίραζαν ψηφοδέλτια του κ. Μιχαλολιάκου. Τα γραφεία του Δήμου δεν είναι πολιτική γραφεία των Δημάρχων, αυτά πρέπει να τελειώνουν. Πήγα στο γραφείο και λέω στην υπάλληλο: έχετε ψηφοδέλτια; Τι είναι εδώ; Χώρος εξυπηρέτησης του πολίτη ή εκλογικά  κέντρα του Δημάρχου; Για να μην πω για άλλα θέματα διαφήμισης σε σημεία του Πειραιά».
«Όλοι οι συνδυασμοί  θα ήθελαν Μαρινάκη-Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιό τους»
«Ποιός δεν θα ήθελε υποψηφίους σαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη ή τον Πέτρο Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του; Αυτά είναι προσχηματικά για να αλλάζουμε τη συζήτηση, να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα. Μακάρι στην κεντρική πολιτική σκηνή να έρθουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες που έχει καταγράψει σημαντική πορεία είναι απολύτως απαραίτητοι και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση. Αντί λοιπόν να δούμε τα θετικά, να αναδείξουμε τη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ο κ. Μιχαλολιάκος μεμψιμοιρεί. Με τιμούν οι παρουσίες τους. Προτιμώ να έχω δίπλα μου ογκόλιθους για να διακρίνομαι, παρά να έχω μέτριους για να μπορέσω να δείχνομαι».

«Στις 18 Μαίου θα έχουμε την πλήρη στήριξη των Πειραιωτών»
«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Βλέπω στην επαφή μου με τον κόσμο μια πολύ θετική ανταπόκριση. Στις 35 μέρες που δραστηριοποιούμαστε προεκλογικά στον Πειραιά, έχουμε ανατρέψει πράγματα και νομίζω ότι θα εχουμε την πλήρη στήριξη των πειραιωτών».
«Την Παρασκευή όλοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι»
«Την Παρασκευή στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι είναι η κεντρική προεκλογική μας συγκέντρωση. Καλώ όλους τους Πειραιώτες όχι μόνο στη συγκέντρωση, αλλά και στις κάλπες. Ειδικά τη νεολαία γιατί θεωρώ ότι πρέπει να συμμετέχουν στις δημοτικέ εκλογές. Αυτές τις 35 μέρες κάναμε ένα προεκλογικό αγώνα με ήθος, αξιοπρέπεια και χωρίς να προκαλέσουμε. Αυτό το τριήμερο θα κυλήσουν τα πράγματα ομαλά στον Πειραιά».