Latest News

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τα παιδιά "ψήφισαν" τον Πειραιά Νικήτη

Ανάμεσα χιλιάδες παιδιά βρέθηκαν σήμερα στο Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο του...
εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Ο κ. Μώραλης έστειλε το δικό του μήνυμα σχετικά με το Ευ Αγωνίζεσθαι στη ζωή των παιδιών:

«Νομίζω πως ειδικά για τα μικρά παιδιά ο αθλητισμός πρέπει να είναι το “Α και το Ω”, όπως είναι και το σχολείο.Αυτό που γίνεται σήμερα στο Καραϊσκάκη είναι εξαιρετικό, είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Έχουν περάσει πολλές χιλιάδες παιδιά σήμερα από αυτό το γήπεδο. Επτά χιλιάδες παιδιά και παραπάνω, από τον Πειραιά και όχι μόνο. Από τη Γλυφάδα, από το Φάληρο, από διάφορες περιοχές. Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, σημαντικών αθλητών, ανθρώπων που δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά μαθαίνουν τα ολυμπιακά αθλήματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Κούβελο και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει.

Δεν θα μπορούσαμε και εμείς να μην είμαστε εδώ. Και ως Ολυμπιακός, αλλά και ως Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, να χαιρετίσω τους αθλητές, να συγχαρώ την ΕΘΝΟΑ και να κάνω και εγώ ορισμένες δοκιμές σε αθλήματα που δεν είναι ευρέως γνωστά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που

αναδεικνύουμε σήμερα αθλήματα», όπως η Τοξοβολία, η Ξιφασκία, το Τάε Κβον Ντο, αλλά και το ποδόσφαιρο, που δεν θα μπορούσε να λείπει από το Καραϊσκάκη! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που περνάω αυτές τις ώρες εδώ με τα παιδιά»!

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε για τη σημασία που έχει και θα πρέπει να έχει ο αθλητισμός στη ζωή των μικρών παιδιών:

«Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, από το να βλέπεις τόσα πολλά παιδάκια μαζεμένα, παιδιά από τον Πειραιά, από το Φάληρο, από τη Γλυφάδα. Το Καραϊσκάκη άνοιξε τις πύλες του, για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Ακαδημίας, το “Ευ Αγωνίζεσθαι”, να μάθουν τα παιδάκια αυτά τα Ολυμπιακά αθλήματα. Είναι μεγάλη μας χαρά που συμβαίνει αυτό στο γήπεδό μας! Πιστεύω ότι ο αθλητισμός για τα παιδιά, αλλά και το να έρθουν σε τόσο μεγάλη επαφή με τα Ολυμπιακά αθλήματα, είναι ό, τι το καλύτερο! Είναι κάτι το οποίο θα τους συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή τους. Είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε όλα αυτά τα παιδιά σήμερα. Εύχομαι και ελπίζω να έχουν ό, τι το καλύτερο στη ζωή τους»!

Ιωσηφ Βουράκης

"Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα, Τετάρτη 14 Μαϊου, ο συνδυασμός Μώραλη – Μαρινάκη (ή Μαρινάκη – Μώραλη;;) προχώρησε σε μία άθλια, από κάθε άποψη, προεκλογική εκμετάλλευση μιας σχολικής δραστηριότητας μαθητών Δημοτικού.
Συγκεκριμένα, μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά είχαν προσκληθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, εδώ και καιρό, να επισκεφθούν το στάδιο Καραΐσκάκη και να συνομιλήσουν με Έλληνες Ολυμπιονίκες, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων.
Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι οποίοι μοίρασαν στους μικρούς μαθητές, διαφημιστικά καπελάκια του συνδυασμού του κυρίου Μώραλη, Πειραιάς – Νικητής!
Πρόκειται για μία άθλια εκμετάλλευση προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη ανάμειξη μικρών παιδιών (και εμμέσως των οικογενειών τους) στην προεκλογική διαδικασία – και μάλιστα τρεις μέρες πριν τις εκλογές.
Οι ηθικές ευθύνες της παράταξης Μαρινάκη – Μώραλη είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες.
Οι πολιτικές όμως ευθύνες του υπουργού Παιδείας και βουλευτή Πειραιά, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει τη συγκεκριμένη παράταξη, είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Γνωρίζαμε ότι στο πλαίσιο μιας σκληρής προεκλογικής αντιπαράθεσης οι ηθικές αντιστάσεις πολλές φορές κάμπτονται.
Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ, ότι η αίσθηση ευθύνης ενός υπουργού Παιδείας, έναντι μικρών μαθητών θα ήταν ανύπαρκτη, όπως φαίνεται από το σημερινό συμβάν.
Ο κύριος Αρβανιτόπουλος, ως υπουργός Παιδείας, οφείλει ή να καταγγείλει το συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη που εκμεταλλεύτηκε μικρά παιδιά στο πλαίσιο της σχολικής τους δραστηριότητας ή να παραιτηθεί".



Θοδωρής Δρίτσας
«Από το πρωί δέχομαι διαμαρτυρίες γονέων και δασκάλων, οι οποίοι μου καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παγίδευσαν χιλιάδες μικρούς μαθητές οργανώνοντας την συμμετοχή τους με δωρεάν μεταφορά στη 13η ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», στο Στάδιο Καραϊσκάκη, η οποία όμως μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης των κυρίων Μώραλη και Μαρινάκη» ανέφερε ο επικεφαλής του «Λιμανιού της Αγωνίας» προσθέτοντας ότι «η χυδαία εκμετάλλευση παιδικών ψυχών, κορυφώθηκε όταν τα παιδιά καθοδηγήθηκαν να φωνάζουν ρυθμικά «Πειραιάς Νικητής»».

Ο κ. Δρίτσας πρόσθεσε ότι οι ευθύνες είναι τεράστιες επισημαίνοντας ότι «διερευνούμε ήδη την ποινική διάστασή τους». Να γνωρίζουν οι εμπνευστές και οι εκτελεστές όλων αυτών των σχεδίων ότι η Πειραϊκή κοινωνία δεν το ανέχεται, κατέληξε ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Ελπίδα Παντελάκη
«Η 13η Αθλητική Ημερίδα "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ", που διοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης", εξελίχθηκε σε προεκλογική φιέστα του κ. Μώραλη, με ντεκόρ τους μαθητές των σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
Ο χορός των επιχειρηματικών συμφερόντων καλά κρατεί.
Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του, να ενισχύσει τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τη δύναμη και την ελπίδα, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ».