Latest News

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Περιπέτεια συνέχεια με το "Πρέβελης στην Κάσο

undefinedΝέο "επεισόδιο" είχε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Πρέβελης", το οποίο  είχε προσαράξει στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή τα ξημερώματα...
του Σαββάτου.

Νέο «επεισόδιο» είχε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης», το οποίο τα ξημερώματα του Σαββάτου είχε προσαράξει στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Το πλοίο, που αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος, αναχώρησε τελικά στις 3:30 το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης, με 78 επιβάτες 11 φορτηγά 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Κάσου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Κάσου και ότι συνεχίζει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου.

Στην Κάσο επρόκειτο να αποβιβασθούν 25 επιβάτες και 6 φορτηγά, ενώ προς επιβίβαση κατά δήλωση του ναυτικού πράκτορα ανέμεναν 6 επιβάτες και ένα φορτηγό όχημα.

Το «Πρέβελης» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο.