Latest News

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Οι 4 λόγοι που δεν πρέπει να ψηφιστεί ξανά ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος...


Αυτοί είναι μόνο oi τέσσερις από τους 104 λόγους, γιατί δεν πρέπει να ψηφιστεί ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά...




Βασίλης Μιχαλολιάκος. 

Τους αποκαλύπτει μέσω e-mail που έστειλε στο "Reportaz Net" o δημοτικός σύμβουλος με το λιμάνι της Αγωνίας/ η πόλη μας" ο Γιάννης Καρδαράς, ο οποίος γράφει:

"Μία Δημοτική Αρχή κρίνεται σε κάθε λεπτό της ώρας αλλά και συνολικά στο τέλος. Μακριά από μένα οι μηδενισμοί. Εγώ θα αναφερθώ από τα εκατοντάδες ανοιχτά ζητήματα εν τάχει και επιλεκτικά σε 4 πρόσφατα θέματα που αναδεικνύουν γιατί δεν πρέπει να ψηφιστεί ο απερχόμενος Δήμαρχος, Β. Μιχαλολιάκος, που διατυμπανίζει ότι είναι ανεξάρτητος και το «κόμμα του είναι ο Πειραιάς».
1. ΠΩΛΗΣΗ 67% ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΗΣ ΟΛΠ ΑΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΣτΕ
Στις 5/3/2014 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ. Μέσα στην προθεσμία που επιτάσσει ο Νόμος ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. που αναδείχθηκε πριν 2 μήνες), ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, Ομοσπονδίες και Ενώσεις της πόλης προσέφυγαν με αυτοτελή δικόγραφα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση της πώλησης του λιμανιού. Ως Παράταξη (ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ) ζητήσαμε ο Δήμος Πειραιά (ως ο βασικός θεσμός της πόλης και με επαρκή Νομική Υπηρεσία) να προσφύγει και αυτός στο ΣτΕ διότι το έννομο συμφέρον του συμπυκνώνει όλα τα αντίστοιχα συμφέροντα των υπολοίπων φορέων. Ο κ. Β. Μιχαλολιάκος δεν τόλμησε να προσφύγει στο ΣτΕ για να μη δυσαρεστήσει τον κουμπάρο του και Πρωθυπουργό που προωθεί την πώληση του Λιμανιού σε ιδιωτικά συμφέροντα.
2. ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ – ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το πρόβλημα-ΣΚΑΝΔΑΛΟ που δεν είναι μόνο των Δικηγόρων αλλά Παμπειραϊκό αναδείχθηκε τον Ιούλιο του 2013 με την Κυβέρνηση να έχει υπογράψει Σύμβαση πώλησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ σε εταιρεία ολλανδοεβραϊκών συμφερόντων του κτιρίου ΚΕΡΑΝΗ για να μεταστεγαστούν  όλες οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά στη Νίκαια-Ρέντη. Το ενοίκιο που θα καταβάλλει το Δημόσιο είναι 2.652.000 ευρώ(!!!) ετησίως αντί των 690.000 ευρώ(!!!) που καταβάλλει σήμερα. Ενώ λοιπόν ως Παράταξη (μαζί και με άλλες Παρατάξεις) θέταμε σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. την ανάγκη στέγασης των Δικαστηρίων στην «πρώην ΡΑΛΛΕΙΟ» στην Πλατεία Κοραή ή στον «ΠΥΡΓΟ» στο λιμάνι, για να μην ερημώσει ο Πειραιάς, μόλις στις 25/11/2013 (5 μήνες μετά) εδέησε ο κ. Β. Μιχαλολιάκος και η πλειοψηφία να δεχθεί την πρότασή μας  (644/25-11-2013). Έκτοτε, δεν έκανε το παραμικρό παρότι τον καλούσαμε να ζητήσει από το ΕΜΠ ή το ΤΕΕ μελέτες καταλληλότητας για τα προσφερόμενα κτίρια. Ζητήσαμε να προσφύγει ο Δήμος Πειραιά στο ΣτΕ για ακύρωση της μεταστέγασης και πάλι δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον κουμπάρο του Α. Σαμαρά. Τελικά, και ατομικά αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά προσφύγαμε στο ΣτΕ και απευθυνθήκαμε στο ΕΜΠ για σύνταξη μελετών. Αντί του Δημάρχου  ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ επισκέφθηκε τους αρμόδιους του ΕΜΠ για μελέτες καταλληλότητας.

3. ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Ρωτούσαμε συνεχώς ως ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ εάν ο Δήμος Πειραιά (που έχει έλλειψη ελεύθερων χώρων για αθλητισμό) έχει δηλώσει το χώρο «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και ο απερχόμενος Δήμαρχος, Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, μας έλεγε ότι έχει δηλωθεί. Ανησυχούσαμε γιατί το «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» το διεκδικεί η υπό πώληση ΟΛΠ ΑΕ. Πρόσφατα μάθαμε ότι επί Δημαρχίας Π. Φασούλα έναντι σοβαρού χρηματικού ποσού είχε με απευθείας ανάθεση δοθεί η αποτύπωση και εν συνεχεία η διαδικασία δήλωσης στο Κτηματολόγιο σε κάποιον ιδιώτη. Πρόσφατα επίσης μάθαμε ότι η όλη αποτύπωση και δήλωση στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ αφορούσε, αν είναι δυνατόν, χώρο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος και όχι το ΠΑΛΑΤΑΚΙ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου ούτε αποτύπωση ούτε χαρτογράφηση. Ο χρόνος υποβολής των αρχικών δηλώσεων στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ έχει παρέλθει, όπως και ο χρόνος των ενστάσεων στις 13/3/2014. Και όμως ο Δήμαρχος των 129 έργων(!!!) πανηγυρίζει για το έργο του!!!
4. ΣΗΜΕΡΑ (6/5/2014) 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ 210 ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Το βιολί-βιολάκι για τον απερχόμενο Δήμαρχο. Κάθε δύο μήνες προσλαμβάνει εκατοντάδες πολίτες για δίμηνο που τους έχει (ως πραγματικός ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ) υποσχεθεί δουλειά. Στην ουσία πουλάει ελπίδα για ψήφους και δεν σέβεται τον πόνο των ανέργων. Και καλά, τον ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ τον ξέρουμε ΑΛΛΑ έρχεται και ο ΜΩΡΑΛΗΣ – ΚΟΚΚΑΛΗΣ και ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ και υπόσχονται δουλειές και θέσεις εργασίας ενώ ο τελευταίος δεν έχει κανένα ή ελάχιστους Έλληνες εργαζόμενους στα πλοία του που όλα είναι με ξένη σημαία!!!
Αν αυτό δεν λέγεται ΑΜΩΡΑΛΙΣΜΟΣ (!!!) τότε πώς λέγεται;"

@ Καλά, τους άλλους 100 λόγους ποιος θα τους γράψει ρε Γιάννη;