Latest News

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γιατί ο Μιχαλολιάκος (δεν) πουλάει το "Κανάλι 1"


Ένα θέμα έχει βγει στον αέρα για "πώληση" του δημοτικού ραδιοφώνου "Κανάλι 1" στον Γιάννη Αλαφούζου από τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, αλλά δεν μπορεί να περάσει...
στο ντούκου.

Γράφει το parapolitika.gr τα εξής:

"Συζητήσεις για την εξαγορά του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά έχουν γίνει ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο. 
Οι δύο άνδρες -που έχουν αποκτήσει εξαιρετική σχέση το τελευταίο διάστημα- βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα απομακρυνθούν οι περισσότεροι από τους εργαζομένους οι οποίοι δουλεύουν στην παρούσα φάση στο «Κανάλι 1» του Πειραιά. Ηδη ο κ. Μιχαλολιάκος, μπροστά στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης του ραδιοφώνου, έχει προχωρήσει στη μελέτη αναφορικά με το κόστος των αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους.
ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Ως γνωστόν, δεν είναι η πρώτη φορά που κ. Μιχαλολιάκος έχει επιδιώξει να απαλλαγεί από το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Οι όποιες προσπάθειες δεν στέφθηκαν από επιτυχία. Ωστόσο, τώρα, έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα, εξαιτίας της πολύ καλής σχέσης που διατηρεί με το αφεντικό του ΣΚΑΪ και πρόεδρο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Γιάννη Αλαφούζο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους και οι δύο άνδρες αναφέρονται με πολύ θερμά λόγια ο ένας στον άλλον. Ο ΣΚΑΪ, μάλιστα, είναι ίσως το μόνο κανάλι που φιλοξενεί με μεγάλη συχνότητα τον απερχόμενο δήμαρχο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και πολύ πριν από αυτήν. Η συζήτηση για το «Κανάλι 1» έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τους Αλαφούζο και Μιχαλολιάκο να βρίσκονται πολύ κοντά στο να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία. 
ΣΕ ΟΠΑΔΙΚΟ. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται έχει να κάνει με το γιατί το αφεντικό του ΣΚΑΪ επιθυμεί να ενισχύσει τη θέση του στα ερτζιανά. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, αποκαλύπτουν ότι εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Αλαφούζος βρίσκεται στην αναζήτηση ραδιοφωνικής συχνότητας, επιθυμώντας να δημιουργήσει το ραδιόφωνο του Παναθηναϊκού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αν εκλεγόταν ο κ. Μιχαλολιάκος, θα ήταν πολύ πιθανόν το ιστορικό ραδιόφωνο του Δήμου Πειραιώς να μετατρεπόταν σε οπαδικό ραδιόφωνο του ΠΑΟ. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να επισημανθεί η εξαιρετική συνεργασία που διατηρούν σε όλα τα επίπεδα οι Γιάννης Αλαφούζος και Βασίλης Μιχαλολιάκος, η οποία επεκτείνεται -εκτός των άλλων- και στο επίπεδο των κοινωνικών δράσεων. Κάποιοι λένε ότι υπάρχει τόσο καλή σχέση ανάμεσα στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και τον απερχόμενο δήμαρχο, ώστε δεν αποκλείεται μετά τις εκλογές της Κυριακής να δούμε τον κ. Μιχαλολιάκο να αναλαμβάνει ρόλο σχολιαστή στο Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ."

@ Το κειμενάκι είναι πονηρά γραμμένο, αλλά μάλλον έχει σκοπιμότητα, αλλά κρύβει κάποια πράγματα. 
Η αλήθεια είναι ότι ο Μιχαλολιάκος ακόμα και να ήθελε δεν μπορεί τώρα να πουλήσει το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο. Δεν μπορεί ένας απερχόμενος δήμαρχος που πριν λίγες ημέρες έχασε τις εκλογές και παραδίδει σε τρεις μήνες, να πουλήσει περιουσιακό στοιχείο του Δήμου σε ιδιώτη. 
Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται κι αν τυχόν γίνουν τότε είναι θέμα για εισαγγελέα. 
Αν ήθελε να πουλήσει το "Κανάλι 1" θα το έκανε νωρίτερα στη διάρκεια της θητείας του. Τότε όμως η μοναδική συζήτηση είχε γίνει μ' ένα και μόνο πρόσωπο και αυτό δεν ήταν ο Αλαφούζος και δεν κατέληξε σε συμφωνία...
(Καταλαβαινόμαστε ή χρειάζεται να γράψουμε όνομα;)
Αντί, λοιπόν, να γίνεται κουβέντα τι θα κάνει ή τι δεν θα κάνει ο Μιχαλολιάκος, μήπως να ξεκίναγε μια σοβαρή συζήτηση για το τι σχεδιάζει να κάνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με το δημοτικό ραδιόφωνο...