Latest News

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Γιατί συνελήφθη ξανά ο Γιάννης Δημητράκης - Ήταν ένας από του ληστές με μαύρα...


Στη σύλληψη του γνωστού αντιεξουσιαστή, Γιάννη Δημητράκη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη...
Λεωφόρο Μεσογείων.
Ο Γιάννης Δημητράκης, συνελήφθη γύρω στις 17.30 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, ενώ συμμετείχε στην πορεία των οπαδών του Παναθηναϊκού με κατεύθυνση το ΟΑΚΑ.
Κάποιοι από τους συμμετέχοντες πέταξαν πέτρες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να συλλάβει 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Δημητράκη, που κατείχε μικροποσότητα χασίς.
 Ποιος είναι Γιάννης Δημητράκης
Ποιος είναι ο Γιάννης ΔημητράκηςΉταν ένας από τους «ληστές με τα μαύρα», όπως «βαφτίστηκε» από την Αστυνομία η συμμορία λόγω της αμφίεσής της στις ληστείες.
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η συμμορία διέπραξε - από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα, με συνολική λεία που προσέγγιζε τις 700.000 ευρώ. Ολοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ πάντα υπήρχε ένας «χρονομέτρης» κατ΄ αντιγραφή του σεναρίου της αμερικανικής ταινίας «Στην κόψη του Κύματος», παραγωγής 1991.
Ο 35χρονος σήμερα Γιάννης Δημητράκης εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών και 6 μηνών για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία, στις 16 Ιανουαρίου 2006, εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς εν μέσω της οδού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δημητράκης τραυματίστηκε. Καταδικάστηκε για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Το 2009, όταν κρατούνταν στην Αλικαρνασσό, δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.