Latest News

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Γ. Μώραλης: "Δεν πουλάμε το λιμάνι της καρδιάς μας..."


93F000F4BA0BA71830103284D94BE61D.jpgΚατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του ΟΛΠ εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Στην ομιλία του...
ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" τάχθηκε υπέρ  αξιοποίησή του ΟΛΠ με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, ως κύριου άξονα για την ανάπτυξη της πόλης, και απαίτησε τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ, στα αντίστοιχα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών λιμένων.
«Η αξιοποίηση του λιμανιού θα πρέπει να αφορά τους πολλούς και όχι του λίγους» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πουλάμε το λιμάνι της καρδιάς μας».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Πειραιάς θα πρέπει να γίνει αυτόνομος τουριστικός προορισμός και διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, και ότι όταν θα αναλάβει τα ηνία του δήμου θα εξασφαλίσει πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, με αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου, ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ έως τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα και δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής.
Τόνισε, τέλος, ότι στους πρώτους του στόχους θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας με το βλέμμα στραμμένο προς τη θάλασσα που, όπως είπε, σημαίνει ανάπτυξη.