Latest News

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μπλόκα της ΠΝΟ σε πλοία με απλήρωτους ναυτικούς

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται από τα ξημερώματα οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ)   σε όλα τα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα...
στα δρομολόγια.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε δώσει προ ημερών προθεσμία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση των δεδουλευμένων ως την Πέμπτη 20 Μαρτίου.


Τη Δευτέρα, ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου "European Express" σημαίας Κύπρου για τις 23:59 από Πειραιά για Εύδηλο - Άγ. Κήρυκο - Φούρνους - Καρλόβασι - Βαθύ - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα παρέμεινε ανεκτέλεστο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων και επικείμενης επίσχεσης εργασίας μελών του πληρώματος». Για το θέμα διενεργείται προανάκριση «ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».


H Minoan Lines σε ανακοίνωσή της πάντως σημειώνει: «Η εταιρεία, πάντα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν έχει καμία τρέχουσα οφειλή στα δεδουλευμένα των υπαλλήλων γραφείων και των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού».


Ανακοίνωση εξέδωσε και η Attica Group, μητρική εταιρεία των πλοιοκτητριών των πλοίων Blue Star Ferries και Superfast Ferries, η οποία επισημαίνει πως ουδέποτε έχει καθυστερήσει πληρωμή δεδουλευμένων και ότι δεν οφείλει δεδουλευμένα στο σύνολο των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, όπως επίσης και στο προσωπικό ξηράς.