Latest News

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Απίστευτη προσβολή Βενιζέλου στον Παπανδρέου : "Ντροπή σου Γιώργο..."

Βενιζέλος σε Γιώργο: «Ντροπή σου»Με απίστευτα προσβλητικό και απαξιωτικό ύφος συμπεριφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την επιλογή να καταψηφίσει το... άρθρο 2, που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, του πολυνομοσχεδίου, το οποίο εφαρμόζει τη συμφωνία με την τρόικα.


Όμως ο Βενιζέλος δεν τόλμησε  να προχωρήσει σε διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού, ούτε φυσικά και του Απόστολου Κακλαμάνη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγούσε ουσιαστικά στην απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ.

Αντί της διαγραφής το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση για τους Παπανδρέου και Κακλαμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος σε έξαλλη κατάσταση και απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου του είπε «ντροπή σου, δεν μίλησες σε κανέναν για τη στάση του, ούτε απευθύνθηκες σε κανέναν για να ενημερωθείς για τη ρύθμιση που καταψήφισες», με τον πρώην πρωθυπουργό να τον κοιτάζει, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, με απορημένος βλέμμα και αιφνιδιασμένος για το ξέσπασμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο  Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Απ. Κακλαμάνη του είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «προσβάλλεις την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ούτε όταν μίλησες στη συνεδρίασή της, ούτε όταν μίλησες στην Ολομέλεια δεν είπες κάτι για τις τράπεζες».Αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγα λεπτά μετά της καταψήφιση του δεύτερου άρθρου που αφορά στις τράπεζες από τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Οι φωνές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ακούγονταν από το διάδρομο που συνδέει το γραφείο του ίδιου με αυτό του πρώην πρωθυπουργού. Ο Βενιζέλος ήταν φανερά εκνευρισμένος. Λίγο πριν είχε βρει στον προθάλαμο του δικού του γραφείου να κάθονται με σκωπτικό ύφος οι στενοί του συνεργάτες του Βενιζέλου, Δημήτρης Καρύδης και  Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόλις είχε βγει από την Ολομέλεια της Βουλής και είχε κατευθυνθεί προς το γραφείο του, χωρίς όμως διάθεση να μιλήσει με τους στενούς του συνεργάτες. 

Εκεί έμεινε μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Βγήκε έξω και μπήκε στη διπλανή πόρτα, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Ο Παπανδρέου βρισκόταν από νωρίς στον χώρο της πρωθυπουργικής πτέρυγας, όπου διατηρεί γραφείο, και μαζί του ήταν οι συνεργάτες του κ. Γιώργος Ελενόπουλος και Νίκος Ζιώγας.

Μπαίνοντας μέσα ο Βενιζέλος τους προσπέρασε, ενώ ο κ. Παπανδρέου βγήκε στον προθάλαμο να τον συναντήσει. Ο Βενιζέλος φανερά εκνευρισμένος εισήλθε στο ιδιαίτερο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και ο Παπανδρέου τον ακολούθησε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να κρατήσει τα προσχήματα. Του μιλούσε ευθέως σε δεύτερο πρόσωπο. Στο διάδρομο ακούγονταν οι λέξεις «κυβέρνηση» και «Σαμαράς». 

Η φρουρά των δύο ανδρών λειτούργησε άμεσα. Όσοι περνούσαν εκείνη τη στιγμή απ' έξω απομακρύνθηκαν. Ήταν φανερό πως οι σχέσεις των δύο ανδρών μόλις επιβαρύνονταν ακόμα περισσότερο...