Latest News

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ο Άδωνις απογοήτευσε την Τρόικα!

«Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς»... Σαν κεραυνός έπεσε στο κεφάλι του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η φράση αυτή του Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο ...
υπουργείο Οικονομικών.  
Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», ο Άδωνις έμεινε άφωνος ακούγοντας τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να τον κατσαδιάζει, αλλά συνήλθε και ζήτησε από τον Τόμσεν να πάρει πίσω όσα είχε πει.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόμσεν όμως ήταν ανένδοτος και δε συμφωνούσε με την πρόταση που είχε υποβάλει ο υπουργός Υγείας για το καθεστώς των μη συνταγογραφημένων φαρμάκων. Η πίκρα όμως του υπουργού ήταν τόσο μεγάλη που απείλησε μάλιστα να... μεταναστεύσει στις ΗΠΑ εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του: «Ακουσε, Πόουλ» είπε ο Άδωνις, «εδώ η γυναίκα μου η Ευγενία μου λέει να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε όλοι μαζί για την Αμερική. Εκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα που με βρίζουν οι μισοί Ελληνες και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική...».

Ωστόσο ο Τόμσεν δε συγκινήθηκε με την απειλή περί μεταναστεύσεως του Γεωργιάδη και τον κοιτούσε ατάραχος. Το ίδιο και οι υπόλοιποι υπουργοί που μετείχαν στη σύσκεψη, οι οποίοι δεν επιχείρησαν να τον αποτρέψουν. Ακόμα και ο Στουρνάρας τον άκουγε μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που άκουγε.

Οπότε ο Αδωνις αλλάζοντας ύφος του είπε κάπως επιθετικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Δε μου λες, Πόουλ, από σαλάμι ξέρεις; Γιατί εάν ξέρεις, τότε θα γνωρίζεις ότι εάν φας αμέσως ολόκληρο το σαλάμι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνεις. Ενώ εάν το κόψεις σε φέτες και το τρως σιγά-σιγά το απολαμβάνεις».

Φαίνεται ότι αυτή τη φορά ο κ. Τόμσεν ήξερε από... σαλάμι και δέχτηκε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις στο Υγείας στο πάρα πέντε.