Latest News

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ποιος γνωστός Πειραιώτης θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής...(ΕΙΚΟΝΑ)

Ένας πασίγνωστος, δραστήριος και αξιόλογος άνθρωπος από τον Πειραιά, θα είναι υποψήφιος για να διεκδικήσει μια θέση στην επόμενη Ευρωβουλή. Ο λόγος για τον πρόεδρο του...

Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ)και Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Reportaz Net" η υποψηφιότητά του θεωρείται ότι είναι δεδομένη. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν, αρκετοί έχουν λάβει μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα όπου τους ενημερώνουν για την κάθοδο Κορκίδη στις ευρωεκλογές. 

Ποιος είναι ο Βασίλης Κορκίδης

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Βασίλης Κορκίδης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 19/12/1959. 
 Αποφοίτησε από την ελληνο-γαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” το 1977 και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Southampton όπου σπούδασε ναυπηγός με πτυχίο μπάτσελορ (bsc honors) στη ναυπηγική και διαχείριση πλοίων. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές με πτυχία master στο ναυτικό δίκαιο (llm) και στο διεθνές εμπόριο και μεταφορές (Msc), τις οποίες ολοκλήρωσε το 1983. Υπηρέτησε στο πολεμικό ναυτικό από το 1984 έως το 1986 ως κελευστής διαχειριστής. 
 Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κανελλοπούλου από το 1986 και έχει δυο παιδία την Χριστίνα και τον Σπύρο. Κατοικεί στον Πειραιά στην Καστέλα και διευθύνει τις δυο οικογενειακές εμπορικές επιχειρήσεις με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται από το 1961 στις εισαγωγές – εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας. 
 Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς από το Μάιο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2010, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο υγιεινής ασφάλειας της εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Από το Νοέμβριο του 2009 είναι Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. 
Ο Βασίλης Κορκίδης εκλέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), μετά τον θάνατο του Γιώργου Κασιμάτη.

@ Καλή επιτυχία στον Βασίλη Κορκίδη ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που αξίζει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή...