Latest News

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος είναι ο πλοικτήτης Ευάγγελος Βεντούρης που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Πρώτο θέμα συζήτησης στην Ακτή Μιαούλη είναι η σύλληψη του ακτοπλόου εφοπλιστή Ευάγγελου Βεντούρη για χρέη ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ προς το...




ελληνικό δημόσιο.
Ο Ευάγγελος Βεντούρης οδηγήθηκε ενώπιον του 5ου ανακριτή Πειραιά, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος 
με περιοριστικούς όρους.  Στον πλοιοκτήτη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.



Ο Ευάγγελος Βεντούρης γεννήθηκε το 1959 στην Κίμωλο. Παρακολούθησε το δημοτικό στην Αθήνα (43 ο Αγ. Δημητρίου) και το γυμνάσιο στο Κολέγιο Ψυχικού.

Μετά την αποφοίτησή του το 1978, αναχώρησε για τις Η.Π.Α., όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο BostonNorth Eastern University και Ναυπηγός στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Στη συνέχεια σπούδασε Marine Engineering στοNewcastle Upon Tyne στην Αγγλία.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1984 εργάστηκε για 2 χρόνια στην εταιρία του πατέρα του στο τεχνικό τμήμα. Δυο χρόνια αργότερα, δημιουργείται η VENTOURIS SEA LINES, όπου αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου με Αντιπρόεδρο τον αδελφό του Αντώνη.
Το 1992, μετά την αποχώρηση του Αντώνη, ο Ευάγγελος αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη διεύθυνση της εταιρίας, η οποία τότε διέθετε 5 επιβατικά πλοία.
Το 1995 τα 5 πλοία γίνονται 7. Εκείνη δε η χρονιά υπήρξε αρκετά δύσκολη για την VENTOURIS SEA LINES.
Από το 2000 η εταιρία δραστηριοποιείται ξανά με το πλοίο ΓΕΩΡΓΙΟΣ EXPRESS, ενώ το 2003 αγόρασε ξανά το καράβι που είχε χάσει, το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Στην προσωπική του ζωή, ο Ευάγγελος Βεντούρης παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2005 την Αργυρώ Αθητάκη από τα Χανιά της Κρήτης.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το ποδόσφαιρο, το θαλάσσιο σκι και γενικότερα τα θαλάσσια σπορ.