Latest News

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τι λένε τώρα πως θα κάνουν το γιαπί της Ραλλείου

Αν κάποιος πάρει στα σοβαρά όσα έχουν εξαγγείλει κατά καιρούς για το κτίριο- φάντασμα της Ραλλείου, τότε είναι πού πιθανόν να έχει πάθει την...
πλάκα του!
Η δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να στεγαστούν τα Δικαστήρια στο γιαπί της Ραλλείου, μόνο ως ένα...ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα μπορεί να εκληφθεί.

Και αυτό γιατί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος εξαγγέλλει διαφορετικές αξιοποιήσεις από την αρχή της θητείας του για το κουφάρι της Ραλλείου, που ξαφνικά και εν όψει δημοτικών εκλογών έγινε κατάλληλο για να στεγάσει το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Η αρχή έγινε με τον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση των πέντε ακινήτων του Πειραιά. Για τη Ράλλειο ο Δήμαρχος έλεγε ότι θα προτιμούσε να δημιουργηθεί πεντάστερο ξενοδοχείο. 
Ο διαγωνισμός δεν προσέλκυσε επενδυτές και έτσι τα ακίνητα της πόλης παρέμειναν αναξιοποίητα.
Στη συνέχεια σκέφτηκε να εξαγγείλει την κατεδάφιση του κτιρίου, λέγοντας πως θα συνδυάσει το «μπουρλότο» της Ραλλείου με τη δημιουργία πάρκου αλλά και υπόγειων θέσεων στάθμευσης που θα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τους επισκέπτες του Δημοτικού Θεάτρου.(ΕΔΩ)

Όταν έσκασε η βόμβα με τη μεταφορά των Δικαστηρίων και έπιασε στον ύπνο τον απερχόμενο Βασίλη Μιχαλολιάκο (συγκεκριμένα στην εκδρομή στη Μασσαλία) προσπάθησε με διάφορους τρόπους να πείσει ότι έχει μπει μπροστάρης στη μη μεταφορά των Δικαστηρίων, γεγονός που δεν πείθει κανέναν καθώς η οποία προσπάθεια έχει γίνει οφείλεται στον Δικηγορικό κόσμο της πόλης και όχι στα επικοινωνιακά παιχνίδια του Δημάρχου.
Τώρα ο Δήμαρχος λέει ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να στεγαστούν τα Δικαστήρια στη Ράλλειο.
Πότε, με ποιο τρόπο και το γεγονός ασφαλώς ότι το κτίριο θέλει ανακατασκευή εκ βάθρων δεν απασχολεί τον Δήμαρχο.
Σημασία για εκείνον έχει να΄ χει να λέει προεκλογικά μπας και μαζέψει κανέναν ψήφο.
@ Η πραγματικότητα είναι ότι το κουφάρι της Ραλλείου παραμένει όπως ήταν εδώ και τρία χρόνια - αφαίρεσαν απλά τις διαφημιστικές πινακίδες - και σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δείχνει πιο άσχημο από ποτέ...